Gündem İnekler internete düştü

İnekler internete düştü

Paylaş
İnekler internete düştü

İnekler internete düştü

Et fiyatlarının tavan yapması üzerine elinde hayvan bulunan büyük çiftçiler internete yöneldi. Ev ve araba satışında vatandaşların en çok başvurduğu internet adresi 'sahibinden.com' ve benzeri siteler, inek ve dana ilanlarıyla doldu.

Haberin Devamı

Çiftçiler özellikle 'kredili hayvan satışlarına uygun' notu düşerek ilan veriyor. İlanlardaki ineklerin fiyatları 4 bin 500 lira ile 10 bin lira arasında değişiyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı hayvan varlığını artırmak için 7 yıl vadeli sıfır faizli kredi imkânı getirdi. Ziraat Bankası'nın kullandırdığı faizsiz kredinin hayata geçmesiyle ellerinde hayvan olanlar yüksek fiyattan satmak için pazarlama yöntemlerinin sınırlarını zorlamaya başladı. Şu ana kadar birkaç ilanla sınırlı kalan internetlerdeki satılık inek sayısı 1 ayda 1.200'e çıktı. Boğa sayısı da 117'yi geçti.

Bursa'dan Van'a, Uşak'tan Bolu'ya kadar hemen her ilden bir ilanın bulunduğu internette ineklerin fotoğrafları da yer alıyor. Satıcının iletişim adresinin ineğin yaşının ve cinsinin yer aldığı ilanlarda 'Krediyle hayvan alacaklara uygun ineğim var.' notu gözlerden kaçmıyor. İneklerin fiyatları 4 bin 500 liradan başlayıp 10 bin liraya kadar çıkıyor. İlanlara ayrıca günlük süt verimi ile buzağı bilgisi de veriliyor. Bazı çiftçiler toptan düve ve dana satışları yapıyor. Örneğin Burdur'da 10 hamile düve 62 bin 500 liraya ilana verilmiş. Uşak'ta internet ilanıyla satış yapan Kerim Kazcı, eylülden itibaren ilanlarına büyük talep geldiğini belirtiyor. Şu ana kadar internetten 10 inek sattığını söyleyen Kazcı, "Vatandaş internetten bakıyor, bizim memlekete almaya geliyor. Bazen 'fotoğraftakine benzemiyor bu inek' tepkisiyle de karşılaşıyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Zaman