Ekonomi Infiniti QX50 ortaya çıktı

Infiniti QX50 ortaya çıktı

Paylaş
Infiniti QX50 ortaya çıktı

Lüks otomobil üreticisi Infiniti, dünyanın ilk değişken sıkıştırma oranına sahip motoru olan VC-Turbo motoru QX50’de kullandı

Nissan Motors‘a bağşı lüks otomobil markası Infiniti eskiden EX35 olarak bilinen yaşlı crossoverın yerini alan yeni SUV’u QX50‘inin 2018 modeli ilk kez resmi olarak gösterdi.

BMW X3, Mercedes GLC, Audi Q5, Porsche Macan, Jaguar F-Pace, Cadillac XT5 ve Lexus NX gibi benzer otomobiller için rakip olan QX50 için resmi bir çıkış tarihi açıklanmadı. Ancak 2018 yılının ortalarında shoowromlara gelmesi muhtemel.

Bu motor, sıkıştırma oranını aktif olarak değiştiren ilk motor olma özelliğini taşıyor.Ayrıca bugüne kadar üretilen en gelişmiş içten yanmalı 4 silindirli turbo beslemeli motor. Infiniti dört silindirli bir VC-Turbo‘nun aynı güçteki bir V6 motora oranla %27 yakıt tasarrufu sağlayacağını açıkladı.

Yeni motor, 264 beygir güç ve 380 Nm tork üretecek. Dört tekerlekten çekiş sistemi (4RWD) ile donatılmış araç 0’dan 100 km/s hıza 6.3 saniyede çıkabiliyor. Ulaşabileceği maksimum hız 230 km/s olan lüks kompakt SUV, CVT otomatik şanzıman ile satışa sunulacak.

Yeni QX50, cesur bir tasarıma sahip, heybetli bir SUV. Bir önceki modelden aerodinamik açıdan daha iyi olduğu söylenebilir. Üretici güçlü rakiplerle dolu olan bir SUV pazarında ütopik bir iddiada bulunarak QX50‘nin tasarım olarak rakipsiz olduğunu söylüyor. Infiniti, sofistike ProPILOT otonom sürüş teknolojisini bu araçta sergilemeyi planlıyor ancak bu tam bir otonom teknoloji değil. Sistem sadece tek şeritli yolculuk sırasında sürücünün kontrolünü hızlandırmaya, frenlemeye ve yönlendirmeye yardımcı olarak kontrol altına alacak.

2018 yılının ortalarında satışa sunulması beklenen bu model için 37.000 dolar başlangıç fiyatı öngörülüyor.

Global Markalardan Youtube’ye Büyük Tepki

Haberin Devamı