Ekonomi İnfrared ısıtıcılardaki tehlike!

İnfrared ısıtıcılardaki tehlike!

Paylaş
İnfrared ısıtıcılardaki tehlike!

İnfrared ısıtıcılardaki tehlike!

Merdivenaltı'nda satılan ucuz infrared ısıtıcılar, yeterli güvenlik kontrolleri yapılmadığı için yangınlara neden olabilir.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklama yaparak tüketicileri uyaran Kumtel A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Osman Köseoğlu, kış aylarında ilgi gören infrared ısıtıcı pazarında, en büyük sorunun merdivenaltı kalitesiz ürünler olduğunu kaydetti.
Yılda yaklaşık 1 milyon adet infrared ısıtıcı üretimi yaptıklarını ve üretimin yüzde 10 kadarını ihraç ettiklerini belirten Köseoğlu, şunları söyledi:
"Türkiye’de infrared ısıtıcıları kaliteli olarak üreten ciddi firmaların dışında, çok sayıda kalitesiz ürün üreten, ithal eden firmalar da var. Sehpa tipi ısıtıcılarda biz devrildiği zaman devreyi kesen koruyucu kullanıyoruz. Isıtıcının içerisinde 800 dereceye kadar dayanıklı yanmaz kabloları kullanmayı tercih ediyoruz. Merdivenaltı üretimi ısıtıcılarda güvenlik devresi yok, ısıtıcının içerisinde ise PVC kablolar kullanılıyor. Hatta kalitesiz ürünlerin üzerinde sahte ’CE’ amblemi bile bulunuyor. Tüketiciler servisi olan markaları tercih etmeli."

Haberin Devamı

Köseoğlu, ürünlerinin Çin’de bile taklit edildiğini belirterek, "Ürünlerimizi taklit eden 5 Çin firmasına müdahale edip markamızı kullanmalarına izin vermedik. Avrupa, Ortadoğu ve Rusya dahil 20 ülkeye infrared ısıtıcı satıyoruz" dedi.

İnfared ısıtıcı pazarının yüzde 40’ına sahip olan Kumtel, 20 ayrı model infrared ısıtıcı üretimi yapıyor.

AA