Gündem İngiliz annenin 'tecavüz' mektubu

İngiliz annenin 'tecavüz' mektubu

Paylaş
İngiliz annenin 'tecavüz' mektubu

Fethiye'de tecavüze uğrayan kızım, polis tarafından götürüldüğü devlet hastanesinde kötü muamele gördü'

Muğla’nın Fethiye ilçesinde tecavüze uğrayan 22 yaşındaki kızının olay sonrasında polis tarafından götürüldüğü Fethiye Devlet Hastanesinde "kötü muamele" gördüğünü iddia eden İngiliz annenin yazdığı mektubun ardından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Fethiye’de yaşayan 22 yaşındaki kızı H.H’nin evde uyuduğu esnada kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradığını ve olay sonrasında polis tarafından "adli kontrol" amacıyla götürüldüğü Fethiye Devlet Hastanesinde "kötü muamele" gördüğünü iddia eden İngiliz tiyatro sanatçısı Rosemary Hard’ın yazdığı mektubun bugün bir gazetede yer almasının ardından Sağlık Bakanlığının talimatı ile soruşturma başlatıldı.

Bu arada, Sağlık Bakanlığının da olayı soruşturmak üzere Fethiye’ye müfettiş göndereceği öğrenildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

İngiliz annenin öne sürdüğü iddiaların ardından olayı soruşturmak üzere görevlendirilen Muğla İl Sağlık Müdür Yardımcısı, iddialara konu olan hastanede incelemelere başladı. Soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı gün görev yapan ve aralarında kadın doğum uzmanınında bulunduğu personelin ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

TECAVÜZ ZANLISI BULANAMADI

Olayın ardından çalışma başlatan Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, mağdur H.H.’nin ifadeleri ve olay yerinden toplanan deliller doğrultusunda tecavüz zanlısının yakalanması için çalışma başlattığı, evden hırsızlık da yaptığı tespit edilen zanlının geçen süre içinde yakalanamadığı bildirildi.

AA