Gündem İngiliz avukat İmralı'ya gitti

İngiliz avukat İmralı'ya gitti

Paylaş
İngiliz avukat İmralı'ya gitti

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın AİHM'deki savunmasını yapan İngiliz avukat İmralı Adası'na gitti

İmralı Cezaevi’nde ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın AİHM'deki savunmasını üstlenen ve aralarında İngiltere ve Galler Barosu İnsan Hakları Komitesi Üyesi Catriona Vine’ın da bulunduğu 3 avukat ile bir tercüman, görüşme yapmak üzere bu sabah Bursa’nın Gemlik İlçesi’nden İmralı Adası’na gittiler.

Öcalan’ın avukatları Ömer Güneş ve Metin Deniz Büyük ile İngiltere ve Galler Barosu İnsan Hakları Komitesi üyesi Avukat Catriona Vine ve kendisine tercümanlık yapacak Ali Mesut Özcan, bu sabah İmralı’ya gitmek üzere İstanbul’dan özel bir otomobille Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı’na geldi.

Öcalan’a teslim edilmesi için giyecek, kitap ve gazeteler konan 3 poşetle girdikleri jandarmada kimlik kontrolü ve üst araması yapılan avukatlar, daha sonra plakası sökülmüş beyaz bir servis minibüsüyle saat 09.30’da İmralı’ya gitmek üzere Gemport Limanı’na hareket ettiler.

İmralı Adası’nda yeni yaptırılan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne kasım ayında PKK üyesi Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO’cu olan Hakkı Alkan gönderilmişti.

5 milyon TL’ye inşa edilen yeni cezaevine geçen ay nakledilen Öcalan’ın koğuşunu beğenmemesi üzerine sürgülü kapı yaptırılmış, duvarlar da ithal kağıtla kaplanarak üzeri yeniden boyanmıştı. İyileştirme kapsamında Öcalan’ın havalandırma süreleri de bir saatten 2 saate çıkarılmıştı.

Emre KOŞAK-Hasan BOZBEY/Bursa (DHA)