Spor İngiliz Büyükelçi Richard Moore açıkladı: Bana tinerci diyorlar!

İngiliz Büyükelçi Richard Moore açıkladı: Bana tinerci diyorlar!

Paylaş
İngiliz Büyükelçi Richard Moore açıkladı: Bana tinerci diyorlar!

İngiliz Büyükelçi Richard Moore Beşiktaş'a olan sevdasının Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman'a anlattı. 'Tinerci misin?' sorusunu da yanıtladı.

İnsanların kendisine ‘Sen tinerci misin?’ demesini eğlenceli bulduğunu belirten Richard Moore, Beşiktaşlı olarak şahane hissettiğini söyledi.

Beşiktaş taraftarlığı için ‘Yaptığım ciddi işlerden biri’ ifadesini kullanan Moore Siyah-Beyazlı kulübün Avrupa’daki başarılarının takdire şayan olduğunu belirtti.

"İYİ Kİ BEŞİKTAŞLIYIM"


Türk olmadığını İngiliz olduğunu hatırlatan Moore ‘ Bana Çarşı grubu üyesiymişim gibi davranıyorlar, bu hoşuma gidiyor. İyi ki Beşiktaşlıyım! Birçok maçına gittim ve her seferinden keyif aldım. Beni Kongre Onur Üyesi yaptılar. Daha ne isterim’ diye konuştu.

Türkiye’ye ilk geldiğinde kendisine hangi takımı tuttuğunu sorduklarını belirten Moore ‘Bir ara Chelsea diyecek gibi oldum ancak bekledikleri cevabın bu olmadığını anlayınca tutabileceğim kişiliğime uygun bir Türk takımı aradım. Sonra aklıma Gordon Milne’in bir dönem Beşiktaş’ı çalıştırıdığı geldi. O dönem takımda 3 Britanyalı oyuncu vardı. Ben de Beşiktaş’ı seçtim’ şeklinde konuştu.
Richard Moore’un Türkiye’deki görev süresi 5 hafta sonra sona erecek.

Haberin Devamı