Dünya İngiliz cihatçılar dünya gündeminde

İngiliz cihatçılar dünya gündeminde

Paylaş
İngiliz cihatçılar dünya gündeminde

İngiltere'de televizyon ve gazeteler 3 günden bu yana internette yayınlanan görüntülernde tüm Cihatçıları silahlanmaya çağıran 3 İngiliz militana odaklandı. Medya, 3 militanın İngiltere'deki tüm temaslarını araştırdı

Daily Mail gazetesi tam sayfa ayırdığı 'Bu Din Adamı mı Cihatçı İngilizleri Hazırladı' başlıklı manşet haberinde 2 kardeş ve 1 arkadaşlarının, Suriye'ye gitmeden önce gittikleri Cardiff'teki Al Manar Camii'nin Suudi Arabistanlı imamı Muhammed al-Arifi tarafından yetiştirilmiş olabileceklerini yazdı.

Haberin Devamı

Gazete, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı devirmek için Cihat çağırıları yapan Muhammed al-Arifi'nin aşırı görüşlerinden dolayı İsviçre'ye girmesinin yasak olmasına rağmen İngiltere'yi birçok kez ziyaret ettiğine dikkat çekti.

Sünni bir din adamı Muhammed Al- Arifini'nin Şiilerle gerilimi artırdığı öne sürüldü. Terörle Mücadele görevlilerinin Suriye'de çarpışan 300 kadar İngiliz Cihatçının İngiltere'ye döndüğünü söylediğini ve İngiltere'ye büyük güvenlik tehdidi olmalarından korktuğunu yazan Daily Mail, Suriye'de bomba yapmayı öğrenen Cihatçıların İngiliz topraklarında saldırılara geçebileceğini iddia etti.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre dönen Cihatçıların üçte birinin esas kimlikleri bilinmiyor. Üç İngiliz Cihatçının kimliği ailelerinin videoları görüp çocuklarını tespit etmeleriyle saptandı. Bu kişilerin video görüntüsünün hala internetten kaldırılmaması çok kimsenin tepkisine yol açtı.

Haberin Devamı

DHA