Dünya İngiliz fizikçi Stephen Hawking Roma'da hastaneye kaldırıldı

İngiliz fizikçi Stephen Hawking Roma'da hastaneye kaldırıldı

Paylaş
İngiliz fizikçi Stephen Hawking Roma'da hastaneye kaldırıldı

Ünlü fizikçi Stephen Hawking, İtalya'nın başkenti Roma'da hastaneye kaldırıldı. ALS hastalığı nedeniyle felç olan 74 yaşındaki Hawking, bilgisayar aracılığıyla konuşabiliyor

İngiliz The Telegraph gazetesi, Stephen Hawking'in Ponfical Bilimler Akademisi'nde konferans vermek için gittiği Roma'da perşembe gecesi rahatsızlanarak Gemelli Hastanesi'ne kaldırıldığını duyurdu.

ALS HASTALIĞININ TEDAVİSİ YOK



Hastaneden yapılan açıklamada, 21 yaşındayken tedavisi olmayan motor nöron hastalığı olarak da bilinen Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına yakalanan Stephen Hawking'in, hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.


Stephen Hawking'in hastanede ikinci gecesini geçirdiği, sağlık durumunun kontrol altına alındığı kaydedildi. Vücudunun neredeyse tamamını kullanamayan Stephen Hawking, kendisi için özel olarak geliştirilen bir bilgisayar sistemine sadece yanak kaslarından birini kullanarak komut verebiliyor. Stephen Hawking bu şekilde günlük yaklaşık 2 bin 500 kelimeyle iletişim kurabiliyor ve bilimsel çalışmalarını sürdürebiliyor.




PAPA FRANCESCO İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ



Ünlü fizikçi en son 25 Kasım tarihinde Vatikan'da "Evrenin Kaynağı" başlıklı bir konferans vermiş ve Papa Francesco ile görüşmüştü. 1942 yılında İngiltere'nin Oxford kentinde doğan Steven Hawking, kuantum fiziği ve kara delikler üzerine yaptığı çok kapsamlı çalışmalarla tanınıyor. Bilimsel araştırmaları 40'ın üzerinde dünya diline çevrilen Hawking, bilim çevrelerinde Albert Einstein'dan sonraki en büyük dahi olarak görülmektedir.

AA

Haberin Devamı