Yaşam İngiliz kadının estetik ameliyatı sonrası ölümüyle ilgili araştırma

İngiliz kadının estetik ameliyatı sonrası ölümüyle ilgili araştırma

Paylaş
İngiliz kadının estetik ameliyatı sonrası ölümüyle ilgili araştırma

İzmir'deki özel hastanede kalça kaldırma ameliyatı olan İngiltere vatandaşı Leah Cambridge’in (29) hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklama yapan İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Bediha Salnur, araştırma başlatıldığını, ihmal tespit edilmesi durumunda gerekenin yapılacağını söyledi

Kalça kaldırma ameliyatı olmak için İzmir’e gelen 3 çocuk annesi İngiliz Leah Cambridge, 26 Ağustos Pazar günü yapılan ameliyattan sonra gelişen komplikasyonların ardından pazartesi günü yaşamını yitirdi. Yakınlarının şikayetçi olmadığı Leah Cambridge’in cenazesi ülkesine gönderildi.

Haberin Devamı

Leah Cambridge’in popo dikleştirme ameliyatı sırasında mikrop kaptığı, ölüm nedeninin de emboli (damar tıkanıklığı) olduğu belirtilmişti. Ameliyatı yapan Dr. A.Ü. yazılı açıklamasında genç kadının ameliyat sırasında meydana gelen komplikasyon nedeniyle hayatını kaybettiğini ve çok üzgün olduğunu söyleyerek “Tıbbi ve sağlık hizmeti yönünden eksiklik olmamasına rağmen bu tür ameliyatlarda öngörülemeyen risklerin olduğu bilimsel bir gerçektir” demişti.

'İHMAL VARSA GEREKEN YAPILACAK'

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Bediha Salnur, İngiliz kadının ölümüyle ilgili açıklama yaptı.

Hiçbir hekim ve hastane yetkilisinin böyle olay olmasını dilemeyeceğini vurgulayan Uzm.Dr. Bediha Salnur, "Her girişimin bir riski var. Estetik girişim de olsa küçük bir boğaz ameliyatı ya da apandisit ameliyatı da olsa anestezi alınıyorsa ve cerrahi girişim varsa risk söz konusudur. Bu riskli durumla ilgili mutlaka hasta ve hasta yakınları bilgilendirilmiş olmalı. Onların da bunu kabul etmiş olmaları lazım. Ancak bu böyle midir biz araştırıyoruz. Sağlık Müdürlüğü olarak mutlaka bunu araştırmamız gerekiyor. Her girişimin bir komplikasyonu olabilir. İstenmeyen durumlarla ilgili gerekli müdahalelerin yapılmış olması önemlidir. Gerekli tedavinin yapılıp yapılmadığı önemlidir. Bunlar da ancak bir araştırma ile ortaya çıkar. Dün basının bildirimini bir ihbar kabul ettik çünkü bize herhangi bir şikayet gelmedi ve hasta yakını başvuru yapmadı. Araştırma neticesinde nedenler ortaya çıkacak. Hiçbir vatandaşın böyle bir durum yaşamasını arzu etmeyiz. Bir ihmal varsa gereken yapılacak" dedi.

Haberin Devamı

Nevra UÇKAÇ/İZMİR, (DHA)