Dünya İngiliz ordusu insan avlamış!

İngiliz ordusu insan avlamış!

Paylaş
İngiliz ordusu insan avlamış!

İngiliz ordusunun, 1970'li yıllarda Askeri Tepki Kuvveti (MRF) adlı gizli bir birim kurarak İrlanda'nın başkenti Belfast'ta IRA üyesi olduğundan şüphelenilen herkesi öldürdüğü ilk kez resmen kabul edildi

BBC Televizyonu’nda yayınlanan Panorama programının dün akşamki bölümünde İngiliz ordusunun 1970’li yıllarda IRA militanlarına karşı yürüttüğü insan avı ele alındı. ’İngiltere’nin Gizli Terör Kuvveti’ başlıklı bölümde, İngiliz ordusunun 70’li yıllarda Askeri Tepki Kuvveti (MRF) adlı gizli bir infaz birimi kurduğu açıklandı. Programda, söz konusu birimde görev yapan ve birçok silahsız sivilin ölümüne karışan eski MRF askerlerinin ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

ÇOĞU SİLAHSIZ VE SİVİLDİ

Bu askerler, 1970’li yıllarda İrlanda’nın başkenti Belfast’ın sokaklarında 365 gün boyunca 24 saat dolaşarak IRA şüphelilerini öldürdüklerini ve bunlardan birçoğunun silahsız siviller olduğunu itiraf etti. Bazı askerler, işledikleri cinayetlerden pişman olmadıklarını belirterek, öldürdükleri kişilerin "acımasız bebek katilleri" olduğunu iddia etti. BBC’e göre MRF 1973 yılında dağıtıldı, ancak faaliyet gösterdiği süre içinde onlarca silahsız sivili IRA üyesi oldukları şüphesiyle infaz etti. Program, kısa bir süre önce gerçek adı gizli tutulan ve Simon Cursey takma adını kullanan bir yazarın yayımladığı "Gölge Birlik MRF" isimli kitaptan yola çıkarak hazırlandı.

AF TEKLİFİNİN ARDINDAN GELDİ

Haberin Devamı

Eski bir MRF üyesi olan Cursey, Belfast sokaklarında çoğu zaman yalnız veya çok küçük gruplar halinde çalıştıklarını söyledi. Yaptığı infazlar için hiçbir vicdani rahatsızlık duymadığını söyleyen Cursey, "Çünkü bizim infaz ettiklerimiz kadınları ve çocukları öldürüyordu. Onlar hiç uğruna insanları öldürüyordu" diyerek kendini savundu. Panorama programındaki itirafların, Kuzey İrlanda Başsavcılığı’nın faili meçhul cinayetlerin şüphelileri için ’genel af’ teklif etmesinin hemen ardından yapılmasını dikkat çekildi.

DHA