Dünya İngiliz Parlamentosu'nda Kürdistan kavgası

İngiliz Parlamentosu'nda Kürdistan kavgası

Paylaş
İngiliz Parlamentosu'nda Kürdistan kavgası

Mesut Barzani karşıtı bir grup, İngiliz Avam Kamarası'nı bastı. Protestocu grup, 'Siz petrolün dostusunuz' diyerek düzenlenen toplantıya tepki gösterdi

İngiliz Avam Kamarası’nda düzenlenen ’Kürdistan’ konulu toplantıyı basan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani karşıtı bir grup, İngiliz milletvekillerine "Siz Kürt halkının dostu değil, petrolün dostusunuz" diye bağırdı.

Haberin Devamı

İngiliz Parlamentosu'ndaki tüm partilerin milletvekillerinden oluşan ’Kürt Dostu Parlamenterler Grubu’nun Avam Kamarası’nda düzenlediği, "Kürdistan; Ayaklanmadan 20 Yıl Sonra" başlıklı raporun tanıtıldığı toplantıya bölgedeki ayaklanmalar damgasını vurdu. Bölgeyi ziyaret eden ve bazı temaslarda bulunan Kürt Dostu Parlamenterler Gurubu, hazırladıkları raporu kamuoyuna sunmak için yapılan toplantıda, hazırladıkları "Kürdistan; Ayaklanmadan 20 Yıl Sonra" başlığınını taşıyan bir rapor tanıttı.

İşçi Partili Milletvekili Meg Munn tarafından yönetilen toplantıya Kürt asıllı Muhafazakâr Partili milletvekili Nadhim Zahawi, Milletvekili Robert Halfon, Lord Tim Clement-Jones ve Kürt Bölgesel yönetimi İngiltere temsilcisi Bayan Rahman konuşmacı olarak katıldı.

Haberin Devamı

Parlamentoda yapılan sunumların ardından söz alan bazı konuşmacılar, "Kürdistan" olarak nitelendirdikleri bölgede yozlaşma, rüşvet, adam kayırmacılık ve yoksulluğun olduğunu öne sürdü. Aralarında Iraklı Kürtler’in de bulunduğu yaklaşık 30 kişilik grup, hazırlanan raporun gerçekleri ifade etmediğini belirterek, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani karşıtı sloganlar attı.

İnsan hakları savunucusu olduklarını söyleyen göstericiler,İngiliz parlamenterlere, "Siz Kürt halkının dostu değil, petrolün dostusunuz" diye bağırdı.

POLİS AVAM KAMARASI’NI BASTI

Süleymaniye’de başlayan ve hala devam eden gösterilerde birçok göstericinin öldürüldüğü, işkence edildiğini öne süren grup, hazırladıkları fotoğraflar ve bildirileri salonda dağıttı Kürt Dostu Parlamenterler Gurubu üyeleri ile protestocular arasındaki gerilimin artması üzerine toplantı salonuna girerek taraflara müdahale eden polis, toplantıyı iptal etti.

Muhafazakâr Parti Milletvekili Robert Halfon, Kürt asıllı olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, ’Kürdistan’ olarak nitelendirdiği Kuzey Irak’ın her yerinde inşaatların yükseldiğini çok açık bir toplum olduğunu ve Orta Doğu’nun Hong Kong’u olmaya aday olduğunu söyledi.