Yaşam İngiliz polisten öldüresiye dayak

İngiliz polisten öldüresiye dayak

Paylaş
İngiliz polisten öldüresiye dayak

Demokrasinin beşiği İngiltere'de, eski asker olan bir polis memuru, masum bir kadını karakolda feci şekilde darp etti. Güvenlik kameralarının saniye saniye görüntülediği olay, İngilizlerin büyük tepkisine yol açtı.

İngiliz kamuoyunun büyük tepkisine yol açan görüntülerde, dayakçı polis memuru Andrews, elleri kelepçeli olan yaşlı kadını önce yerlerde sürüklüyor, ardından da tekme- tokat döverek nezarete atıyor. Güvenlik kameralarının saniye saniye görüntülediği olay, İngilizlerin büyük tepkisine yol açtı.

Haberin Devamı

Somerville başına gelenleri böyle anlattı: ‘Eşimle şiddetli bir tartışmanın ardından dışarıya çıktım ve biraz müzik dinlemek için arabama bindim. Daha da sonra uyuya kalmışım, klimayı da açık unutmuşum. Sabah uyandığımda akü bitmişti. Bu sırada bir bayan polis memurunun bana doğru geldiğini gördüm ve takviye kablosu olup olmadığını sordum. Bunun üzerine kadın polis memurunun telsizle yardım istedi. Gelen polislerden Mark Andrews, bana çenemi kapatmamı söyleyerek hakaret etti. Bana sürekli küfür ediyordu ve şiddet uyguluyordu. Karakola geldiğimizde ise beni önce beton zemine fırlattı. Yerdeyken de defalarca tekme attı. Sonunda ağlayarak yalvardım ve durmasını istedim. Her tarafım kan içindeydi. Bir polis memuru hastaneye götürmeleri gerektiğini söyledi. Hastanede kanamayı durdurdular ama sol gözümün çok hasar gördüğünü söylediler. Katarak ameliyatı olmam gerekiyormuş.’

Haberin Devamı

57 yaşındaki Pamela Somerville’yi suçsuz olduğu halde gözaltına alarak karakolda darp eden polis memuru Mark Andrews’un (37), 12 ay hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2666","2666","201009","2666-9.jpg");