Eğitim - Kariyer 'İngilizce Dil Eğitimi' konferansı başlıyor!

'İngilizce Dil Eğitimi' konferansı başlıyor!

Paylaş
'İngilizce Dil Eğitimi' konferansı başlıyor!

Çevre Koleji'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 11. Uluslararası İngilizce Dil Eğitimi Konferansı -11th ELT CONFERENCE 28 Şubat 2015 tarihinde Çevre Koleji Erenköy Kampüsü'nde gerçekleşecek.

Ülkemizden ve yurtdışından birçok katılımcı “İngilizce Dil Eğitimi” konferansı için gün sayıyor. Tiyatrocu ve Tiyatro Eğitmeni Emre KINAY, eğitime dair yapacağı özel konuşmada, eğitimcilere sanatsal farklı bir yaklaşım sunacak. Disiplinlerarası çalışmanın önemine değinecek.

“A PORTRAYAL OF GREAT TEACHING- MÜKEMMEL ÖĞRETİMİN TANIMI”


Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden, sinema dünyasında mükemmel öğretmen imgesiyle hatırlanan ünlü aktör Robin Williams'a adanan konferansa; bu sene de Türkiye’nin bir çok ilinden farklı okullardan ve yurtdışından eğitimciler “İngilizce Dil Eğitimi” için katılacak. Tiyatro Sanatçısı ve aynı zamanda tiyatro eğitmeni Sn. Emre KINAY da konferansa yapacağı konuşma ile renk katacak. Eğitime sanatsal bir yaklaşımda bulunacak olan KINAY, eğitime verdiği önemi de bir kez daha gözler önüne serecek.

Konferansın bu yılki teması “A Portrayal of Great Teaching- Mükemmel Öğretimin Tanımı”. Geçtiğimiz yıl 10. yılını bir eğitim karnavalıyla kutlayan bu özel konferans; bu seneki konusuyla da dikkat çekiyor. Öğretmenlik mesleği için birçok gerekli niteliğin ve yeni öğretme metotlarının ele alınacağı günde ana konuşmaların sonrası katılımcılar atölye çalışmalarına katılacaklar. Gerekli tüm organizasyonların yapıldığı konferansta İngilizce öğretiminin gelişen teknoloji ile entegrasyonu, değişen öğrenci profiline uyum sağlayabilme konusu ve buna paralel olarak da değişen öğretim metotları gün boyu detaylı incelenecek. Katılımcılar gün içerisinde dünyaca ünlü kitap yazarları ve öğretmen eğiticileri ile bizzat görüş alışverişinde bulunabilecek; interaktif bir şekilde zaman geçirilebilecekler.

İngilizce öğretmenleri yabancı yayınevlerinin sergilediği yeni çıkan İngilizce eğitim kitaplarının bulunduğu stantları gezme şansına da sahip olacaklar. Oxford University Press, Macmillan Education, Pearson Education ve Cambridge University Press’in ana sponsor olduğu konferans,28 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 9.30–16.30 arasındadır.

Çevre Koleji Yabancı Diller Koordinatörü Nurhan DENİZ, “Çevre ELT Konferansları” ile eğitim sektöründe bilinen bir isim. DENİZ, konferansın sürekliliğini ve 11 yıllık başarısını “azim, eğitim gönüllülüğü, araştırma, gelişime açık olma” kelimeleriyle özetle açıklıyor.

Çevre Koleji Genel Müdürü Leyla BİLGİN ise son yıllarda gerçekleştirdikleri seminer, eğitim ve konferansları sadece kendi öğretmenlerinin eğitimi için değil; tüm Türkiye’nin eğitimcilerine açmaktan kıvanç duyduklarını sözlerine ekledi. Eğitimi sosyal sorumluluk haline getirdiklerini yineledi.

Haberin Devamı