Futbol İngilizler, Cüneyt Çakır’ı bahane etti!
Paylaş
İngilizler, Cüneyt Çakır’ı bahane etti!

Dünya Kupası yarı finalinde iyi bir maç yöneten Cüneyt Çakır, kupaya veda eden İngilizler tarafından yenilginin bahanesi olarak sunuldu. Hırvatların attığı ilk golden, maç içindeki faul kararlarına kadar bir çok hatalı olduğu savunulan düdük olduğu iddiası ortaya atıldı.

İngiltere-Hırvatistan maçını yöneten Cüneyt Çakır’ın performansı İngilizleri tatmin etmedi. Hırvatların 2-1 kazanarak finale yükseldiği karşılaşmadaki performansı genel olarak beğenilen deneyimli hakem, Ada basını ve taraftarları tarafından adeta yenilginin sorumlusuymuş gibi gösterildi, mağlubiyete bahane olarak sunuldu.

Haberin Devamı

"PERİSİC'İN GOLÜ NİZAMİ DEĞİL"

Ülkenin saygın gazetesi The Independent’ta ‘Cüneyt Çakır Ivan Perisic’in pozisyonunda yükseğe kalkan ayağı es geçtiği için eleştiriliyor’ başlığıyla yayınlanan haberde Hırvatların attığı gole vurgu yapıldı. Perisic’in ayağını İngiliz savunma oyuncusu Kyle Walker’ın kafasının hizasına kaldırarak yaptığı vuruşun nizami olmadığı dolayısıyla golün geçersiz sayılması gerektiği savunuldu.

SERBEST VURUŞ ELEŞTİRİSİ

The Sun gazetesinde ‘İngiliz taraftarlar yanlı buldukları Cüneyt Çakır’a ağır eleştiriler getiriyor’ başlığıyla bir özel haber yayınlandı. Burada da Perisic’in attığı golden bahsedildi. Pozisyonun görselleriyle birlikte hakem performansı ‘Utandırıcı’ olarak nitelendirildi. Rakipten her oyuncu yere düştüğünde Çakır’ın Hırvatlar lehine free kick kararı verdiği de hakeme getirilen bir başka eleştiri olarak dikkat çekti.

Haberin Devamı

"FAULLERE MÜSADE ETTİ" İDDİASI

Daily Mail gazetesi sosyal medyada İngiliz futbolseverlerin maçın hakemiyle ilgili yaptıkları yorumları okuyucularına aktaran bir habere imza attı. Taraftarın Cüneyt Çakır’ın yönetimini beğenmediği ifade edilen haberde ‘İngiliz taraftarlar hakem Cüneyt Çakır’a hücum ettiler’ ifadesi kullanıldı. Oyunun zaman zaman gerildiğine dikkat çekilerek Çakır kontrolü sağlayamamak, Hırvatların yaptığı faullere müsaade etmekle itham edildi.

POLL ÇAKIR'DAN YANA

Ancak İngiltere’nin ünlü hakem yorumcusu ve eski FIFA kokartlı hakemi Graham Poll, İngiliz taraftarlarla aynı fikirde olmadığını ortaya koydu. Daily Mail’deki maç analizinde Çakır’ın yönetimini tartıya koyan Poll, “Hakem Perisic’in gol vuruşunda serbest vuruş kararı vermemekte haklıydı” yorumunu yaptı. Ünlü hakem yorumcusunun Çakır’a getirdiği en önemli eleştiri, eksik kart kullanımının sertliği doğurmasıyla ilgili olarak geldi.