Dünya İngilizleri Ali Fırtınası vuracak!

İngilizleri Ali Fırtınası vuracak!

Paylaş
İngilizleri Ali Fırtınası vuracak!

Uzmanlar, yarın sabah İngiltere'yi vurması beklenen Ali Fırtınası ile ilgili uyarı üstüne uyarı yapıyor

posta.com.tr

Haberin Devamı

İngilizler yaklaşan Ali Fırtınası için uyarı üzerine uyarı yapıyor. Fırtına ile birlikte şiddetli rüzgarların ve dev dalgaların ülkeyi vurması bekleniyor. Fırtına süresince rüzgarın hızının saatte 136 kilometreye kadar ulaşması bekleniyor. Ülkede turuncu alarm verilebileceği konuşuluyor. Ali Fırtınası'nın ülkeyi çarşamba sabahı vuracağı açıklandı.

Fırtınanın Kuzey İrlanda'yı, İngiltere'nin kuzey ucunu ve İskoçya'yı vurması bekleniyor. Yetkililer uçak ve tren seferlerinin aksayabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

TURUNCU ALARM NE DEMEK?

Sarı alarm ile kırmızı alarm arasında yer alan en tehlikeli ikinci uyarı olan turuncu uyarı, ulaşımın aksayabileceği, elektrik kesintileri olabileceği, bazı yolların ve köprülerin kapanabileceği, kıyı kesimlerde dev dalgaların sorun yaratabileceği, hayati tehlikelere neden olan yaralanmalar yaşanabileceği anlamına geliyor.

Haberin Devamı

ALİ FIRTINASI ADI NEREDEN GELİYOR

Fırtınanın adı ise halk tarafından seçiliyor. Bunun amacı fırtına ülkeyi vurmadan herkesin bilinçlenmesini sağlamak. Ali Fırtınası, İngiltere'de bu yıl isim verilen ilk fırtına. Daha önce de İdris Fırtınası ülkede etkili olmuştu.