Spor İngiltere, Capello'yu büyüledi

İngiltere, Capello'yu büyüledi

Paylaş
İngiltere, Capello'yu büyüledi

İngiltere Milli Futbol Takım çalıştırıcısı Fabio Capello, Premier Lig'in büyüleyici olduğunu söyledi

Capello, İtalya’daki spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport’ta bugün yayımlanan özel demecinde, meslektaşlarının yabancı takımları yeğlemelerinin sadece para faktörüyle açıklanamayacağını da savunarak, "Salt para için olduğunu sanmıyorum. Bunun mesleki bir tercih ve de yenilik arzusu olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"INTER EN GÜÇLÜ TAKIM"

Capello, ülkesindeki takımlara ilişkin değerlendirmede ise 39 puanla halen Serie A’da lideri konumundaki FC İnter’in İtalya’da en güçlü ekip olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "İnter giderek güçleniyor.

Juve ve Milan’ın puan silinme cezasına çarptırılmalarıyla doğan boşluğu İnter doldurdu. O dönemden beri Milan ve Juve’yle arayı iyice açtı."

"PREMIER LİG BÜYÜLEYİCİ"

Futbol açısından İngiltere’nin İtalya’dan çok daha iyi olduğunu savunan 63 yaşındaki Capello, "İngiltere güzel yer. Premier, dünyanın en ilginç, en büyüleyici ligi. Özel kokuları olan bir lig. Stadyumlar dopdolu. Hem güvenlik var hem güzellik. Aptallıklara yer yok" dedi.

Capello, bu çerçevede Newcastle örneğine de değinerek, "Küme düşerken bile ayakta alkışlandı. Şu an ikinci ligde oynuyor, ama maçları 50 bin taraftar izliyor. İtalya’daki atmosfer ise farklı; kinci ve de kötü" diye konuştu.

Capello, İtalya, İspanya ve İngiltere’de futbol konusunda basının gücüne ilişkin yaptığı karşılaştırmada ise şunları kaydetti: "İtalya’da televizyonların, defalarca tekrarlanan ağır çekimlerin, özel televizyonlardaki tartışmaların borusu ötüyor.

İspanya’da iki spor gazetesi ve de radyolar önemli. İngiltere’de ise gazeteler ve de yazılı basın."

BECKHAM 2010'A GİDECEK


İngiltere (A) Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Capello, David Beckham’a ilişkin bir soruya verdiği yanıtta ise ünlü yıldızı dünya kupasına götürmesinin güçlü bir ihtimal olduğunu belirterek, "Ben yaşa değil, kaliteye bakarım.

Beckham çok kaliteli bir oyuncu. Ciddi, profesyonel ve de dünya kupasına da çok önem veren bir oyuncu" dedi.

2

Haberin Devamı