Dünya İngiltere'de havada çarpışan uçak ve helikopter evin üzerine düştü

İngiltere'de havada çarpışan uçak ve helikopter evin üzerine düştü

Paylaş
İngiltere'de havada çarpışan uçak ve helikopter evin üzerine düştü

İngiltere’nin Buckinghamshire bölgesinde havada çarpışarak düşen helikopter ile uçağın sivil olduğu açıklandı

İngiltere’nin Buckinghamshire bölgesinde havada çarpışarak düşen helikopter ile uçağın sivil olduğu açıklandı.

Başkent Londra’nın kuzey batısında yer alan Buckinghamshire’ın Aylesbury kasabası yakınında çarpışan hafif uçak ile helikopterin askeri nitelikte olmadığı bildirildi.

AYRINTI VERİLMEDİ


Olay yeri yakınındaki Wycombe Hava Parkı’ndan yapılan açıklamada, her iki hava aracının da kendi tesislerinden havalandığı ve sivil nitelikte olduğu belirtildi. Açıklamada, hava araçlarının özelliklerine ve mürettebat ile yolcularına ilişkin ayrıntıya yer verilmedi.

İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri de uçakların askeri nitelikte olmadığını doğruladı.

Her iki hava aracının da yerel saatle 12.00 sularında gerçekleşen çarpışmanın ardından düştüğü, acil sağlık ve itfaiye ekiplerinin olay yerine sevk edildiği kaydedildi.

Olay yeri yakınındaki bazı yollar trafiğe kapandı. Kazada ölü veya yaralı olup olmadığıyla ilgili bilgi verilmedi.

ŞATONUN YAKINLARINA DÜŞTÜ


Hava araçlarının Rothschild Vakfınca idare edilen, aileye ait tarihi yazlık Waddeston Manor şatosu yakınlarından düştüğünü belirtiliyor.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İngiltere’nin Aylesbury kentinde Rothschild ailesinin malikanesi Waddesdon Manor yakınlarında Cessna 152 tipi uçak ile helikopter havada çarpışmıştı. Thames bölgesi polisi, kazada toplam 4 kişi olmak üzere her iki uçakta 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ancak yetkililer hayatını kaybedenlerin kimliğini henüz açıklamadı.

Ayrıca Hava Kazaları Araştırma Şube Müdürü, Aylesbury yakınlarında meydana gelen kazayla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Haberin Devamı