Dünya İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Fukuşima'da üretilen şeftali suyunu içti

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Fukuşima'da üretilen şeftali suyunu içti

Paylaş
İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Fukuşima'da üretilen şeftali suyunu içti

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ilginç bir eyleme imza attı. Johnson, 2011'de Japonya'daki deprem ve tsunaminin Fukuşima'daki Daiçi nükleer santralinin reaktörünü eritmesi sonucu yaşanan nükleer felaket sonrası bölgenin güvenli olduğunu kanıtlamak için Fukuşima'da üretilen bir şeftali suyunu içti

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, bu hafta Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono'nun Londra ziyaretinde yanında getirdiği Fukuşima'da üretilen şeftali suyunu bölgedeki tarım ürünlerinin insan sağlığı üzerinde bir tehlikesi olmadığını kanıtlamak amacıyla içti.
​Şeftali suyunu içen Johnson 'Çok iyi' dedikten sonra çıkardığı seslerle de memnuniyetini ifade etti. O anları cep telefonuyla görüntüleyen Japon bakan Twitter'dan paylaştı.

Japon Bakan Twitter mesajında "İngiltere Dışişleri Bakanı Fukuşima'dan gelen şeftali suyunu içti, Fukuşima'dan gelen ürünlerin güvenli olduğunu kanıtladı" diye yazdı.



Nükleer felaketin ardından şeftalileriyle meşhur olan Fukuşima'da üretilen gıdaların ithalini yaklaşık 50 ülke yasaklamıştı.

ABD ve Çin dahil 20'den fazla ülkenin bölgeden ithal edilebilecek ürünlere yönelik kısıtlamaları sürerken, Avrupa Birliği bölgeden deniz ve tarım ürünlerinin ithalindeki kısıtlamaları yumuşatacağını açıklamıştı

Daha önce de Japon siyasiler güvenli olduğunu kanıtlamak için bölgeden gelen su ve gıdaları kameralar önünde tüketmişti. 2011'de milletvekili Yasuhiro Sonoda santralindeki reaktörlerden çıkarılan dezenfekte edilmiş suyu içmişti.

Haberin Devamı