Dünya İngiltere ikinci Brexit referandumunu görüşüyor

İngiltere ikinci Brexit referandumunu görüşüyor

Paylaş
İngiltere ikinci Brexit referandumunu görüşüyor

İngiltere Başbakanı Theresa May'in Avrupa Birliği liderleri ile hafta içi Salzburg'da yaptığı Brexit görüşmelerinden sonuç alınamaması, ülkede referandum ve erken seçim tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi, 'yeni bir referandum' için kampanya yürütmek de dahil tüm seçeneklerin masada olduğu bir politikayı oylamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

BBC Türkçe 2İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, Pazar günü geç saatlere dek süren görüşmeler öncesi, bu yönde bir karar çıkması halinde, ikinci bir Brexit referendumu çağrılarını destekleyeceğini söyledi. Ancak bunun yerine erken genel seçimlere gidilmesini tercih edeceğini kaydetti. Brexit Bakanı Dominic Raab ise sonbaharda erken genel seçime gidileceği iddalarını yalanladı. İngiltere'de AB üyeliğinin yeniden oylanmasını isteyenler gibi, Başbakan May'in AB'den çıkış planının referanduma sunulmasını destekleyenler de var.

Corbyn'nin yakın müttefiki, İngiltere'nin en büyük sendikasının başındaki isim Len McCluskey ise İngiltere'nin AB'de kalıp kalmamasının oylanacağı ikinci bir Brexit referandumunun yapılmaması gerektiğini söyledi. İşçi Partisi üyesi Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan geçen hafta, hükümetin AB'den çıkış sürecini iyi yönetemediği eleştirisinde bulunup, ikinci bir Brexit referandumu düzenlenmesi çağrısı yapmıştı. Corbyn, ikinci bir referandumu desteklemesi için 100'den fazla dilekçe ile çağrıda bulunan partililerin baskısı altında.

Haberin Devamı