Dünya İngiltere Prensi William ile eşi Kate’in üçüncü çocuğu dünyaya geldi

İngiltere Prensi William ile eşi Kate’in üçüncü çocuğu dünyaya geldi

Paylaş
İngiltere Prensi William ile eşi Kate’in üçüncü çocuğu dünyaya geldi

İngiltere Prensi William ile eşi Kate’in üçüncü çocuğu dün dünyaya geldi. Kraliyetin 5’inci varisi olan bebek, 3 kilo 800 gram ağırlığı ile 100 yılın en ağır kraliyet bebeği oldu. Küçük prensin ismi 2 gün içinde açıklanacak.

İngiltere Prensi William ve eşi Kate’in dün doğan üçüncü çocuğu ile Kraliyet’e yeni bir prens katıldı. Prens, doğar doğmaz bir ilke imza attı. Erkek olduğu için taht önceliği tanınmayan ilk Prens oldu. Ablası Prenses Charlotte’ın (3) taht sırasını alamayacak.



5 SAATTE DOĞDU


İngiltere Kraliyeti’nin ikinci varisi Prens William (35) ile eşi Düşes Kate’in (36) cinsiyeti son ana kadar açıklanmayan yeni bebekleri, dün 5 saat süren bir doğum ile dünyaya geldi. Düşes Kate, önceki 2 çocuğunda olduğu gibi yine Londra’daki özel Lindo Wing Hastanesi’nde doğum yaptı. Yerel saat ile 11.01’de doğan bebek, ilklerin ‘Prens’i oldu. İşte bebeğin doğar doğmaz tarihe geçen özellikleri:


EŞİTLİK SEMBOLÜ


● 3 kilo 800 gram ağırlığı ile ağabeyi Prens George (4) ve ablası Prenses Charlotte’ı (3) geçti. Son 100 yılın en ağır kraliyet bebeği oldu.

● 2013’te Prenses Charlotte için yapılan ‘eşitlik reformu’ ile Kraliyet’in taht sırasında erkek çocuklara öncelik tanıma geleneği son bulmuştu. Dördüncü varis olan Charlotte’ın taht sırası, dün doğan erkek kardeşi sonrası değişmedi.

● Yüzde 10 indirime rağmen 38 bin 700 liralık doğum maliyeti, Kraliyet’in en pahalısı oldu.



KIRMIZI MESAJ


Doğum elbiselerinde merhum kayınvalidesi Lady Diana’nın izinden giden Düşes Kate, bu kuralı bozmadı. Lady Diana’nın son doğumunda giydiği gibi kırmızı bir elbise seçti. Son doğum mesajı verdi.





ROL ÇALDI


Önceki gün 92’nci yaşına basan Kraliçe Elizabeth, torunu Prens William bebek heyecanı yaşarken Windsor Kalesi’nde at bindi. Kraliçe’ye “Yaşının üstünde fiziksel üstünlüğü ile yeni Prens’ten rol çaldı” yorumları yapıldı. Yeni Prens Kraliçe’nin altıncı torun çocuğu oldu.



GELENEKSEL VE MODERN


Saray çığırtkanı doğum müjdesini sembolik zili ve fermanı ile hastane önünde böyle verdi. Aynı anda sarayın resmi sosyal medya sayfalarından da doğum haberi yayınlandı.


TAHT ARTIK DAHA UZAK


Prens Harry (33), amcası olduğu Prens George ve Prenses Charlotte’a taht sırasını kaptırarak, önce dördüncü sonra beşinci sıraya gerilemişti. Dün doğan yeğeni ile Kraliyet’in altıncı varisi oldu. Harry, her fırsatta taht hırsı olmadığını belli ediyor. o anLarDa Prens Harry, yeni yeğeni doğduğu sıralarda nişanlısı Amerikalı oyuncu Meghan Markle (36) ile Londra’da resmi bir etkinlikteydi. Çiftin düğünü 19 Mayıs’ta olacak.

Haberin Devamı