Spor İngiltere ve yıldızları

İngiltere ve yıldızları

Paylaş
İngiltere ve yıldızları

İngiltere, 2010 Dünya Kupası'nda C Grubu'nda ABD, Cezayir ve Slovenya ile birlikte grubunda ilk 2'ye girmek için çaba harcayacak

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Avrupa elemeleri 6. Grup’ta mücadele eden ve 10 maçta 9 galibiyet ve 1 yenilgi alarak, gruptan lider çıkan Fabio Capello’nun takımı, Güney Afrika vizesi alırken zorlanmadı.

İngiltere, Ukrayna, Hırvatistan, Belarus, Kazakistan ve Andorra ile aynı grupta yer alıp, sadece Ukrayna’ya yenilerek 27 puan elde etti.

CEZAYİR VE YILDIZLARI
ABD VE YILDIZLARI
SLOVENYA VE YILDIZLARI

TEKNİK DİREKTÖR FABİO CAPELLO
Çalıştırdığı takımlar: AC Milan, AS Roma, Juventus ve Real Madrid.

Başarıları: 64 yaşındaki İtalyan çalıştırıcı, 1992, 1993, 1994, 1996, 2001 ve 2005 yıllarında İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A) çalıştırdığı takımlarda, 1997 ve 2007 yıllarında ise Real Madrid’de şampiyonluk kupasını kulüp müzesine gönderdi.
Capello, 1994 yılında AC Milan’a Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Süper Kupası’nı kazandırdı.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
John Terry (savunma):
Chelsea ve İngiltere Milli Takımı’nın kilit oyuncularından biri olan John Terry, dünyanın en iyi savunma oyuncularından biri olarak görülüyor.

Milli takıma ilk kez 2003 yılında çağrılan Terry, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk 11’deki yerini sağlamlaştırdıktan sonra 2006 Dünya Kupası’ndan sonra kaptanlığa yükseldi.

Ancak, John Terry’nin kaptanlığı, şubat ayında, adının eski takım arkadaşı Wayne Bridge’in eski kız arkadaşıyla aşk dedikodularına karışması nedeniyle elinden alındı.

Frank Lampard (orta saha):
Chelsea ve milli takımın ilk 11’inde arasında yerini alan Frank Lampard’ın paslaşma ve hücum konusunda usta olması ve iki kale arasında mekik dokuması, göze çarpan özellikleri arasında.

Jose Mourinho tarafından "dünyanın en iyisi" olarak tanımlanan Lampard, sert şutları, oldukça yüksek pas yüzdesiyle oynaması ve takımıyla mükemmel uyumu sayesinde orta saha oyuncusu olmasına rağmen en golcü futbolculardan biri haline geldi.

Wayne Rooney (forvet):
Dünyanın en iyi futbolcuları arasında görülen, Manchester United’ın yıldız forvet oyuncusu Wayne Rooney, hem kulübü, hem de ülkesi için oldukça önemli bir oyuncu.

Yüksek top hakimiyeti, uzak mesafeli şutları, paslaşma yeteneği ve takım ruhuna yakışır bir futbol sergilemesi, Rooney’nin güçlü yönleri arasında sayılıyor.

Steven Gerrard (orta saha):
İngiltere tarihinin en önemli orta saha oyuncularından biri olan Gerrard, takımı Liverpool için de "efsane" bir futbolcu.

İlk golünü, 2001 yılında Almanya’ya 5-1 galibiyetle biten maçta attıktan sonra teknik direktörlerin vazgeçilmezi olan Steven Gerrard, yaratıcı bir orta saha oyuncusu.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
İlk kez 1950 Dünya Kupası’na katılan İngiltere Milli Futbol Takımı, tek şampiyonluğunu 1966 yılında kazandı. 1990 yılında 4’üncülük elde eden İngiltere takımı, 1954, 1962, 1970, 1986, 2002 ve 2006 yıllarında çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi

İngiltere, 55 kez boy gösterdiği dünya kupası finallerinde 25 galibiyet, 13 mağlubiyet ve 17 beraberlik aldı. Dünya kupası finallerinde en fazla forma giyen futbolcu, 17 ile Peter Shilton olurken, finallerde en çok gol atan İngiliz futbolcu ise 1986 ve 1990 Dünya kupalarında forma giyerek, rakip takımların kalelerini 10 kez havalandıran Gary Lineker oldu.

3

Haberin Devamı