Dünya İngiltere'de bir kahraman Türk

İngiltere'de bir kahraman Türk

Paylaş
İngiltere'de bir kahraman Türk

Bir mağazayı soymaya kalkışan silahlı soyguncuları etkisiz hale getirerek yakalanmalarını sağlayan Türk berber kahraman oldu

İngiltere'de, cep telefonu satan bir mağazayı soymaya kalkışan silahlı soyguncuları etkisiz hale getirerek yakalanmalarını sağlayan Türk berber, İngiliz medyası tarafından kahraman ilan edildi.

Haberin Devamı

Londra’nın ‘Türk mahallesi’ olarak bilinen Harringay’de önceki akşam saat 17.00 sıralarından meydana gelen olayda, Green Lanes metro istasyonu yanında cep telefonu satan Walk & Talk adlı mağaza, silahlı 2 soyguncu tarafından soyulmak istendi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, caddenin kalabalık olduğu bir sırada mağazaya giren silahlı soyguncular, tezgahtar ve mağaza sahibini korkutmak amacıyla havaya iki el ateş etti. Kaçmaya çalışan ve yardım çağrısında bulunan mağaza sahibini etkisiz hale getiren soyguncular, vitrindeki pahalı cep telefonlarını çantaya koyarak, hızla uzaklaşmak istedi.

Bu sırada, yolun öteki tarafından gelen silah sesleri ve mağaza sahibinin yardım çığlıklarını duyan Re-Style adlı berber salonunun sahibi 36 yaşındaki Veli Aksu, bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünerek, dışarı fırladı.

Haberin Devamı

SOYGUNCUNUN SİLAHI TUTUKLUK YAPTI

Bir süre önce berber salonu silahlı kişiler tarafında soyulan Veli Aksu ve müşterisi Servet Yüzüdik (36), elinde silah kaçmaya çalışan soygunculardan birinin peşine düştü. Yaklaşık 100 metre sonra köşeye sıkışan soyguncu, tabancasını çekerek ateş etmek istedi, ancak şans eseri tabanca tutukluk yaptı.

Ölümden dönen kahraman berber Aksu ve Yüzüdik, soyguncuyu etkisiz hale getirerek, polise teslim etti.

Türk berberi Veli Aksu, silah seslerini duyunca dışarı çıktığını ve elinde silah, kaçmaya çalışan soyguncuyu yakalamak için peşinden koştuğunu söyledi.

Soyguncunun silahlı olduğunu bildiğini fakat korkmadığını belirten Aksu, “Soyguncuyu yakalamak istedim çünkü, kaçmasına göz yummak istemedim. Köşeye sıkıştığını anlayan soyguncu, silahını bana doğrultarak iki el tetiğe bastı, ancak şans eseri tabanca tutukluk yaptı” dedi.

Bölgede çok sayıda soygun olayının meydana geldiğini vurgulayan Aksu, “Geçen gün yan taraftaki kuyumcu dükkanı soyuldu. Ondan önce de benim berber salonumu soydular” diye ifade etti.

TIRAŞ OLMAYA GİTTİ, SOYGUNCU KOVALADI

Berber müşterisi Servet Yüzüdik, “Soygun sırasında berber koltuğuna oturmuş tıraş oluyordum. Birden silah sesleri duyduk ve dışarı çıktık. Berber Veli’nin silahlı birini kovaladığını gördüm ve yardıma koştum. Soyguncuyu köşeye sıkıştırdık ama az daha canımızdan oluyorduk. Soyguncunun silahı tutukluk yapınca üzerine atladık ve etkisiz hale getirerek polise teslim ettik” dedi.

Haberin Devamı

Yüzüdik, soygundan sonra olay yerine çok sayıda silahlı polislerin akın ettiğini ve bölgenin kordon altına alındığını kaydetti.

İngiliz Scotland Yard polisi, silahlı iki soyguncunun yakalandığını ve göz altına alındığını bildirdi.

Alpaslan DÜVEN/LONDRA, (DHA)