Dünya İngiltere'de çarşaf ve peçeye yasak yok

İngiltere'de çarşaf ve peçeye yasak yok

Paylaş
İngiltere'de çarşaf ve peçeye yasak yok

İngiltere'de çarşaf ve peçeye yasak yok

İngiltere’de “burka” olarak da anılan, yüzü örten çarşaf benzeri giysinin, yasaklanmayacağı belirtildi.

İngiltere'nin göçmenlikten sorumlu bakanı Damian Green, Sunday Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, böyle bir yasağın İngiltere'nin geleneklerine ve hoşgörü ile karşılıklı saygıya dayalı bir toplum modeline ters düşeceğini söyledi.

Bakan Green, Muhafazakar Parti ile Liberal Demokratların koalisyon hükümetinin böyle bir girişimde bulunmayacağını belirterek, Fransa'nın aldığı kararın benzerini uygulamayı düşünmediklerini anlattı.

Bu arada burka veya peçe yasağından yana olanların sayısının giderek arttığı belirttildi. İngiltere’de geçen hafta yapılan bir kamuoyu yoklaması, seçmenlerin yüzde 67'si yüzü örten giysilerin yasaklanmasını istediğini ortaya koydu.

Eski Rochester piskoposu Micheal Nazır-Ali'nin bu konuda Sunday Telgraph gazetesine yazdığı yazıda dini inanç ve bu inancı yaşama özgürlüğünün temel bir ilke olduğunu, ancak bu özgürlüğün kamu yararı ve düzenine ilişkin tüm diğer unsurları bir kenara iterek yaşanamayacağını öne sürdü.

DİĞER TARTIŞMA KONUSU

Haberin Devamı

Bu arada İngiltere'de taksi veya belediye otobüsü şoförlüğü yapan Müslümanların araçlarına köpek almayı reddetmesinin yol açtığı tartışmalar alevlendi.Müslüman şoförlerin, mekruh olduğu gerekçesiyle, köpekleri kabul etmemelerinin yol açtığı tepkiler büyüyünce ulaşımdan sorumlu bakan Norman Baker otobüs şirketlerine yönelik açıklamasında, dini inançların yolcuları kabul etmemek için gerekçe olamayacağını bildirdi. İngiliz gazeteleri Müslüman şoförlerin körlere rehberlik yapan köpekleri bile reddettiğini, bunun da körlerin kamu taşıtlarını kullanmada sık sorunlar yaşamasına yol açtığını bildirdi. Körlerin yanlarındaki köpekler yüzünden araçlara alınmaması nedeniyle Müslüman organizasyonlara başvurular yapıldığı, İngiltere Müslüman Konseyi'nin cemaate hoşgörü ve sağduyulu olma çağrısı yaptığı ifade edildi.

Haberin Devamı