Dünya İngiltere'de ırkçı kesim Türkleri hedef aldı

İngiltere'de ırkçı kesim Türkleri hedef aldı

Paylaş
İngiltere'de ırkçı kesim Türkleri hedef aldı

İngiltere'nin AB'den ayrılma yönünde karar verdiği referandumun ardından, ülkede göçmenleri hedef alan taciz olaylarının sayısı gün geçtikçe artıyor

Associated Press'in haberine göre, dün üzerlerinde “Ülkenize geri dönün!” yazılı tişörtler giyen bir grup İngiliz erkek, parlamento binasının ve Big Ben saat kulesinin birkaç blok ötesinde gördükleri Türk uyruklu aileye bağırmaya başladı.

Haberin Devamı

Sözlü saldırıya uğrayan aile fertlerinden Adalet Abdullatif (28), İngiltere’ye gelme amaçlarını ‘akrabalarını görmek ve çocuklara birkaç turistik bölgeyi gezdirmek’ olarak açıkladı.

Abdullatif, “Bir grup erkek aniden karşımızda belirip, ‘Evinize geri dönün!’ diye bağırmaya başladılar. Bize saldıracaklarını düşündük. Bu olay hem bizi hem de çocuklarımız çok korkuttu” ifadesini kullandı.

Göçmenleri hedef alan bir başka olay ise Manchester şehir merkezindeki bir tramvayda gerçekleşti. Görgü tanıklarının ifadesine göre; üç İngiliz genç, göçmen olduğunu düşündükleri bir adama hakaret etti. Ardından da sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledikleri adamın üzerine bilinmeyen bir sıvı fırlattılar.

KÖPEK DIŞKISI BIRAKTILAR

Haberin Devamı

Bir başka olayda ise Londra’nın Rugby bölgesinde yaşayan Doğu Avrupalı bir aile, yaşadıkları evin posta kutusuna göçmen düşmanları tarafından konulan köpek dışkısıyla karşılaştı

Wallsall kasabasında da helal et satan bir dükkana molotofkokteyli atıldı. Polis, Pazartesi günü meydana gelen olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Polis, vandalların bu vakaların dışında da göçmenleri hedef alan birçok suç işlediğini ve gece yarısı Londra’daki pek çok binaya yabancı düşmanlığı içeren grafitiler çizildiğini açıkladı.

İngiliz polisi, 23 Haziran'daki referandum sonrasındaki dört günde yaşanan nefret suçu vakalarının, bir önceki aya göre yüzde 57 arttığını belirtti.

HÜRRİYET