Dünya İngiltere'deki Müslüman öğrencileri CIA fişledi

İngiltere'deki Müslüman öğrencileri CIA fişledi

Paylaş
İngiltere'deki Müslüman öğrencileri CIA fişledi

İngiltere'deki University College London yaklaşık 1000 Müslüman öğrencinin özel yaşamlarına ilişkin bilgileri CIA'ya verdi

TERÖR İZLEME LİSTESİ

Haberin Devamı

Hollanda’dan Amerika’ya giden yolcu uçağı geçen kasımda Nijeryalı Ömer Faruk Abdülmuttalip tarafından havada patlatılmak istenmişti. Abdülmuttalip, üzerindeki bombayı patlatamadan etkisiz hale getirilmişti.

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre bu olayın ardından Amerikan Gizli Servisi (CIA), Abdülmuttalip’in 2005-2008 yılları arasında öğrenim gördüğü İngiltere’deki University College London’da (UCL) okuyan tüm Müslüman öğrencilerin özel bilgilerini istedi.

TÜRKLER DE OLABİLİR

Üniversite de yaklaşık 1000 Müslüman öğrencinin özel yaşamlarına ilişkin bilgileri CIA’ya verdi. Bu olayın ortaya çıkması, radikal eylemlerle ilgisi olmayan ancak isimleri terör izleme listelerine giren Müslüman öğrencilerin öfkesine yol açtı.

Haberin Devamı

İngiltere’de 50 kadar Müslüman öğrencinin evini polis ziyaret etti. UCL, Türk öğrenciler tarafından da en çok tercih edilen okullar arasında yer alıyor. Kişisel bilgileri CIA’ya verilenler arasında Türkler’in olup olmadığı netlik kazanmadı.