Yaşam İngiltere'nin pehlivan açılımı

İngiltere'nin pehlivan açılımı

Paylaş
İngiltere'nin pehlivan açılımı

İngiltere'nin pehlivan açılımı

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen "Anadolu Kültür Festivali"nde mehteran takımının gösterisi ve yağlı güreş müsabakaları yoğun ilgi gördü.
Anadolu Toplum Derneği ve Süleymaniye Kültür Merkezinin işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü, çok sayıda Türk’ün de yaşadığı Londra’nın kuzeyindeki Clissold Park’ta yapılan festivalde mehteran takımı çeşitli marş ve şarkıları seslendirdi ve gün boyunca ata sporu yağlı güreş müsabakaları yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’den gelen milli sporcuların da mücadele ettiği yağlı güreş müsabakalarında özellikle miniklerin karşılaşmaları ilgiyle izlendi.
AA muhabirine açıklama yapan organizasyon komitesi başkanı Akif Çulhaoğlu, 12 Haziranda başlayan festivale gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, "30’un üzerinde çadır kurduk. Amacımız bin yıllık kültürümüzü önce kendi çocuklarımıza ve yakınlarımıza sonra da birlikte yaşadığımız diğer topluluklara tanıtmak" diye konuştu.

Geleneksel Türk yemeklerinin satıldığı çadırların önünde uzun kuyruklar oluşurken, ebru ve kaligrafi gibi el sanatları için kurulan stantlarda meraklılarına eğitim verildi.

Mehteran gösterisini ve yağlı güreşleri ilgiyle izleyen yabancı konuklar ise tek tek çadırları gezerek bilgi aldı. Çocuklar ise mehteran takımının üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

"Anadolu Kültür Festivali" bugün sona erecek.