Spor 'Iniesta bizi cennete çıkardı'

'Iniesta bizi cennete çıkardı'

Paylaş
'Iniesta bizi cennete çıkardı'

İspanyol basını, dünya şampiyonu olan ülkelerinin zafer haberlerini manşetten verdi

Marca gazetesi “Şampiyonlar, şampiyonlar” ve “Iniesta bizi cennete çıkardı” başlıklarını atarken, Ingiliz hakem Howard Webb’in Van Bommel ve De Jong’un kırmızı kartlık posizyonlarını affettiğini yazdı.

Iniesta’nın golünün İspanyol futbol tarihinin en önemli golü olduğunu belirten Marca: “ve rüyalarımız gerçeğe dönüştü.. Dünya şampiyonu biziz. İspanya, futbolun olimpiyasında Iniesta sayesinde büyük bir zafer kazandı. Asla unutmayacağız. Bu günleri gördükten sonra artık rahatça ölebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

AS, HOWARD WEBB'İ ELEŞTİRDİ

“Teşekkürler Iniesta” ve “Dünya şampiyonları” başlıklarını kullanan As gazetesi de Iniesta’nın attığı şampiyonluk golü için “Hayatımızın en önemli golüydü, öyle bir gol ki daha şimdiden ölümsüzleşti tıpkı bizi mutlu etmek için doğan dahi gibi” yorumunu yaptı.

İngiliz hakemin kötü yönetiminden yakınan As, Iniesta’ya defelarca göklere çıkaran haberinde şu ifadeleri kullandı: “İspanya dünya şampiyonu. Şimdiye kadar kurulmuş çok az cümle arkasında bu kadar tarih, bu kadar tutku, mutluluk ve neşeyi barındırabilir. Ve bu kadar acıyı...

Iniesta bizi ne kadar mutlu ettin. Teşekkürler bizi dünya şampiyonu yaptığın için, teşekkürler bize ne kadar büyük ve ölümsüz olduğumuzu hissettirdiğin için. Belki hiçbir zaman bizim için ne yaptığını tam olarak anlayamayacaksın ama biz asla unutmayacağız.”

İspanyolları galibiyete taşıyan golün mimarı Iniesta’nın Barcelona’da oynadığını vurgulayan gazete, “İspanya, dünya kupasının başlangıcından 80 sene sonra şampiyon oldu, rüyalarımız gerçek oldu” diye yazdı.

İSPANYOL BASININDAN MANŞETLER

El Mundo: “Ne büyüksün İspanya!”
ABC: “İspanya eksik unvanına kavuştu”
Super Deporte: “Çığlık, kahkaya ve gözyaşı... unutulmaz bir kutlama!”
El Mundo Deportivo: “Büyük Iniesta ve Şampiyonlar”

CANAN KAYA/BUENOS AİRES (DHA)

Haberin Devamı