Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İniş çıkışlar normaldir
HABERİ PAYLAŞ

İniş çıkışlar normaldir

Haberin Devamı

Uzun süreli beraberliğin cinsel heyecanı azalttığı bilinen bir gerçek. İnsanın tüm fiziksel ve psikolojik aktiviteleri gibi cinsel performansı da zaman içinde değişiklikler gösterebilir. Bunları hiç kafanıza takmayın.

SORU: Günde 3 kez yapıyorum, zararlı mı?

25 yaşındayım. Kadınlara çok düşkünüm. Bazen günde 3 kez mastürbasyon yaptığı oluyor. Sizce bunun bana ne gibi zararları olabilir?

CEVAP

Günde 3 kere mastürbasyon yapmanın tek zararı sizi fizik ve psikolojik olarak yormasıdır, başkaca kalıcı bir zararı yoktur. Ama bu aşırı yorgunluk hali giderilmez ise zaman ile bünyenin zayıf düşmesine ve bu nedenle çeşitli hastalıklara maruz kalmasına yol açabilir. Günde bir kereyi geçmemeyi amaçlayın.

SORU: Arada sorun çıkıyor

43 yaşındayım, 15 yıllık evliyim. Eşim de 38 yaşında. Sıkıntılarım olduğunda erken boşalma ve sertleşme sorunum oluyor. Bazen de her şey yolunda gidiyor. Bir de arkadaşlarla kıyaslama yapınca etkileniyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

15 yıllık evli bir erkeğin eşi ile birlikte olmasında arada bir sorun yaşaması gayet doğal ve insani bir durum. Aynı partner ile uzun süreli beraberliğin cinsel heyecanı azalttığı bilinen bir gerçektir. İnsanın tüm fiziksel ve psikolojik aktiviteleri gibi cinsel performansı da zaman içinde değişiklikler gösterebilir, bunları hiç kafanıza takmayın. Arkadaşlarınızın kahvede cinsel performansları, cinsel organ boyutları vs. hakkında anlattıklarına da hiç inanmayın, siz de onlara istediğiniz kadar kendinizi övebilirsiniz, dilin kemiği yoktur.

SORU: Ameliyat şart mı?

Eşimin solda varikoseli varmış. Ameliyat olması gerekli mi? 7 aydır ilişkiye girerken hiç korunmuyoruz ama çocuğumuz olmuyor. Bu konuda bana bilgi verebilir misiniz?

CEVAP

Androloji departmanı olan bir laboratuvarı tercih ederek spermiogram tahlili yaptırmanızı ve bir üroloji-androloji uzmanına muayene olmanızı öneririm. Eğer doğru yapılan bir spermiogramda sorun var ise ve muayenede gerçekten varikosel saptanırsa çocuk olmasını sağlamak için ilk yapılması gereken mikrocerrahi varikosel ameliyatıdır.

SORU: Ne sıklıkla mastürbasyon yapmalıyım?

Mastürbasyon ne kadar sıklıkla yapılmalı? Yapılmazsa ne gibi bir sonucu olur?

CEVAP

Meni keselerinin dolması ve cinsel arzular sonucu her erkek boşalma ihtiyacı hisseder. Bu yaşa ve kişiye göre değişiklikler gösterir. Eğer cinsel ilişki kurmazsanız ve mastürbasyon yapmazsanız uykuda boşalma gerçekleşir. Mastürbasyonun zararı yoktur. Sadece fazla sık yaparsanız fiziki ve ruhi olarak gereksiz bir yorgunluk ortaya çıkar. Gün aşırı yapılması makul olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder