Yaşam İnka'nın Kayıp Şehri

İnka'nın Kayıp Şehri

Paylaş
İnka'nın Kayıp Şehri

İnka'nın Kayıp Şehri

İnka medeniyetine ait yapılarıyla dünya turizminin gözdesi olan Peru’nun Cusco kenti, çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Haberin Devamı

And Dağları’nda yer alan Peru, İnka medeniyetine ait kalıntıları barındırıyor. Tarihsel zenginliklerle farklı bir güzellik sunan Cusco kenti, İnka dönemine ait tapınaklar, yerleşim alanları ve taraça şeklindeki tarım alanları ile ziyaretçilere gizemli bir yolculuğun kapılarını aralıyor.

Cusco kentine 80 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 3 saatlik tren yolculuğunun ardından ulaşılan Machu Picchu, yüksek dağlar arasında yaklaşık 2 bin 400 metre yükseklikteki zirvede ziyaretçilerini ağırlıyor.

Yaşlı dağ anlamına gelen ve İnka medeniyetinin en gözde yerleşim alanlarından biri olarak bilinen Machu Picchu, İnka kalıntıları arasında en fazla ziyaret edilen mekanların başında yer alıyor.

İnka medeniyetine ait yazılı tarihin olmaması nedeniyle yapılışı hakkında kesin bilginin bulunmadığı Machu Picchu, bu yönüyle de gizemini koruyor.

Haberin Devamı

Dönemin kralları ile taş ustaları ve din adamlarının yaşadığı Machu Picchu, Peru’nun İspanya hakimiyeti altına girmesinin ardından 500 yıl boyunca bulunamadığı için aynı zamanda "İnka’nın Kayıp Şehri" olarak da anılıyor.

1911 yılında araştırmacı Hiram Bingham’ın 2 yıl süren çalışmasının ardından dağ köylerine yaptığı ziyaret sırasında yerini keşfettiği Machu Picchu, o tarihten itibaren ziyaretçilere açık bulunuyor.

İNTİHAR EDEN PAPAZ İÇİN ATLIYORLAR

Peru’nun başkenti Lima’da bulunan kayalıklarda bekleyen papaz giyimli erkekler de turistler için her gün 15 metre yükseklikten atlıyor.
150 yıl önce sevdiğine kavuşamadığı için denize atlayarak intihar eden papazı canlandıran görevliler, 15 metre yükseklikten atladıktan sonra turistlerden para topluyor.

Her gün dönüşümlü olarak yer değiştiren görevliler, günde yaklaşık 35-40 TL’ye yakın para kazanıyor.

Berin Alpaslan / AA