Eğitim - Kariyer İnovatif fikirler Big Shot'ta buluşuyor

İnovatif fikirler Big Shot'ta buluşuyor

Paylaş
İnovatif fikirler Big Shot'ta buluşuyor

İstanbul Aydın Üniversitesi Incubation İstanbul, inovatif fikri olan girişimcileri 21 Aralık’ta düzenlenecek ‘Uluslararası Girişimcilik Odaklı Teknolojik Gelişmeler ve İnovatif Fikirler Proje Pazarı BIG SHOT’ta buluşturuyor. Poster sunum için son başvuru tarihi 18 Aralık’ta projepazari.aydin.edu.tr adresinden gerçekleştirilecek

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Teknoloji Transfer ve Proje Yönetim Ofisi (TTPYO) ile Incubation İstanbul tarafından ilk kez organizeedilen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Uluslararası Girişimcilik Odaklı Teknolojik Gelişmeler ve İnovatif Fikirler Proje Pazarı-BIG SHOT" yurt içinden ve yurt dışından iş fikri olan girişimcileri bir araya getiriyor. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak ve 21 Aralık’ta Florya Halit Aydın Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek etkinlikte; YÖK Eski Yürütme Kurulu Üyesi Prof.Dr. Durmuş Günay, ‘Yeniliğe Doğru’ başlıklı Türkiye’nin inovasyon ve girişimcilik kültürü üzerine bir konferans verecek.

Konferansın ardından İAÜ TechnoCenter’da ulusal ve uluslararası yarışmacıların poster ve proje sergisi gerçekleştirilecek. 5 yerli, 5 yabancı jürinin yapacağı değerlendirmeyle birlikte en iyi 10 girişim fikri seçimi yapılacak. Seçilen posterlerin arkasındaki girişimciler 5 dakikalık sunumlarla projelerini anlatacak. Sunumlardan sonra akşam gerçekleştirilecek ödül töreninde jüri tarafından değerlendirilen ve dereceye giren fikirler açıklanacak. Girişimcilerin iş fikirlerini jüriye sunacağı yarışmada birinciye 2 bin 500 euro, ikinciye bin euro, üçüncüye de 500 euro ödül verilecek ve projeler uluslararası buluş fuarlarında sergilenme hakkına sahip olacak. Özel ödülün de verileceği yarışmada, ilk 5’e girenlere İAÜ Kuluçka Merkezi’nde bir yıllık mentörlük desteği sunulacak.

BIG SHOT Uluslararası Girişimcilik Yarışması nedir?

Haziran ayında Hackathon-İstanbul İş Geliştirme Çalıştayıile ulusal çapta bir girişimcilik fikri etkinliği düzenleyen Incubation İstanbul’un uluslararası düzeyde gerçekleştireceği ‘BIG SHOT Uluslararası Girişimcilik Yarışması’, girişim fikirlerinin fark edilmesine katkı sunarak uluslararası camiada geleceğin teknolojileri olarak ortaya koyarak kamu desteği alınması ve yatırımcıyla buluşturulması amaçlıyor.

Yarışmaya eğitim ve yaş sınırı olmaksızın girişim fikri olan herkes katılım gösterebiliyor. Son başvuru tarihi 18 Aralık olan etkinliğe projepazari.aydin.edu.tr adresinden başvuru yapılabiliyor. İnovatif fikri olan girişimciler, web sitesinde belirlenen formatlardaki poster ve proje sunumu ileyarışmaya 19 Aralık tarihine kadar İngilizce ve Türkçe olarak katılabilecek.

Haberin Devamı