Gündem İnşaat kazısında kafatası ve kemik parçası bulundu

İnşaat kazısında kafatası ve kemik parçası bulundu

Paylaş
İnşaat kazısında kafatası ve kemik parçası bulundu

İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilen kemiklerin, 50 yıl veya daha öncesinde aralarında çocukların bulunduğu en az 9 farklı insana ait olduğu tespit edildi

Siverek ilçesinde, 5 Eylül’de bir apartman inşaatındaki kazıda bulunan kafatası ve kemik parçalarının, 50 yıl veya daha öncesinden kaldığı, aralarında çocukların da bulunduğu en az 9 insana ait olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili adli kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Alınan bilgiye göre, Siverek Cumhuriyet Başsavcılığınca konuya ilişkin alınan karar metninde, İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şubesi tarafından yapılan başvuru doğrultusunda kemiklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca incelendiği belirtildi.

Derneğin, Valilik ile Başsavcılığa verdiği dilekçede, kemiklerin, 1980, 1992, 1997 yıllarında kaybolan kişilere ait olabileceği şüphesine yer verildiği aktarılan kararda, şunlar kaydedildi:

"Adli Tıp Kurumunca yapılan incelemenin ardından söz konusu kemiklerin erişkin ve çocuk yaş grubuna ait en az 9 farklı kişiye ait olduğu, kemiklerin 50 yıl veya daha öncesi bir zamanda ölmüş kişilere ait olduğu, kemiklerde tipik travmatik lezyon olmadığı, gönderilen kemiklerin birden fazla kişiye ait, çok eski ve karışık olmaları nedeniyle DNA profillerinin çıkarılmadığının belirlenmesi ve olay hakkında suç unsuruna rastlanmaması nedeniyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı kararlaştırılmıştır."

Haberin Devamı

Siverek’te, 5 Eylül’de Ayvanat Mahallesi’ndeki bir apartman inşaatında kazı yapılırken kafatası ve kemik parçaları bulunmuştu. İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şubesi, kemiklerin incelemesi için Şanlıurfa Valiliği ile Siverek Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuştu. Başsavcılık, incelenmek üzere kemikleri İstanbul Adli Tıp Kurumuna göndermişti.

AA