Ekonomi İnşaatçı Amerika yolcusu

İnşaatçı Amerika yolcusu

Paylaş
İnşaatçı Amerika yolcusu

Zafer Çağlayan, “Sektörü Amerika'ya çacağız. Teksas'ta Kızılderililerin yaşadığı bölgelerde yapılacak alt ve üstyapı yatırımlarından ciddi pay alabiliriz” dedi

17 Temmuz’da başlayacak

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 80’den fazla ülkede 170 milyar dolarlık iş hacmine sahip inşaat sektörünün Amerika’da (ABD) varlığı bulunmadığını belirterek “Amerika’da bir tek inşaat firmamız var. Sektörü ABD’ye açacağız” dedi.

ABD’nin Teksas’ta Kızılderililerin yaşamış olduğu bölgelere ciddi alt ve üstyapı yatırımı yapacağını belirten Çağlayan, 17 Temmuz’da Müteahhitler Birliği’nden bir heyetle ABD’yi ziyaret edeceğini, bu bölgelerde de temaslarda bulunacaklarını söyledi.

Yol haritası çıkarıldı

Zafer Çağlayan, ABD gezisi kapsamında 1 haftada, Teksas, Ilinois, Georgia, California ve New York eyaletlerini ziyaret edeceklerini belirtti. Çağlayan, ziyareti Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, sanayi odaları, ihracatçı birlikleri, meslek örgütleri ve çatı kuruluşların yer aldığı geniş bir heyetle yapacaklarını belirterek, “ABD’ye, ilk defa ticari anlamda değişik bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. ABD’yi eyalet bazında tek tek tahlil ettik, ciddi bir yol haritası çıkardık” dedi.

Haberin Devamı

İhracat 3.5 milyar dolar

Zafer Çağlayan, ABD’nin 1.6 trilyon dolarlık ithalat hacmi bulunduğunu, Türkiye’nin ihracatının ise 3.5 milyar dolarda kaldığını belirterek bunu artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Çağlayan “Amerika’da inşaat sektöründen ciddi pay alma imkanımız var. Onun için gezimize Müteahhitler Birliği Başkanı da davetli. Kızılderililerle ilgili çalışmamızda, inşaat sektörü başta olmak üzere gıda, tekstil, konfeksiyon gibi Türk ihraç ürünlerinin orada olmasını sağlayacak bir sistem gerçekleştireceğiz” dedi.