Ekonomi İnşaatçı zammı özledi

İnşaatçı zammı özledi

Paylaş
İnşaatçı zammı özledi

MESA Başkanı Erhan Boysanoğlu konut fiyatlarının olabilecek en düşük rakamlarda seyrettiğini ve tamamen kârsız satışlar yapıldığını söyledi

ŞİMDİ STOK ERİTİLİYOR

Haberin Devamı

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından MESA Mesken Sanayii’nin Başkanı Erhan Boysanoğlu, konut fiyatlarının şu anda olabilecek en düşük rakamlarda seyrettiğini ve tamamen kârsız satışlar yapıldığını söyledi. Sektörün son iki yılda ortaya çıkan konut stokunu eritmeye çalıştığını hatırlatan Boysanoğlu, fiyatların stoklar eridikten sonra 2010’un ikinci yarısında yükseleceği tahmininde bulundu.

DAHA AŞAĞI FİYAT OLMAZ

Ekonomik krizle birlikte konut satışlarının azaldığını ve konutlarda ciddi indirimlere gidildiğini anlatan Boysanoğlu, şöyle konuştu: “Farkındaysanız arka arkaya projeler çıkıyor. Bir öncekini kurtarmak için ardarda projeler üretiliyor. Zincir kopabilir mi? Evet, durum düzelmezse kopabilir. İnşaat maliyetleri de arttı. Dolayısıyla şu anda mevcut konutlardaki fiyatlar olabilecek en düşük rakamlardır.”

Haberin Devamı

İNDİRİMLER SONA DAYANDI

Firmaların satışlarda kâr elde edemediğini vurgulayan Erhan Boysanoğlu, “İndirimler son noktasına dayandı. Bir çok firma bir anlamda çarkı döndürmeye çalışıyor. Ama sektör bu fiyatlarla devam edemez. Mevcut stoklar eriyince, 2010’un ilk yarısında, marttan sonra bu fiyatlarla artık gidemez bu sektör. Zamları basa basa yürümesi lazım. 2010’un ikinci yarısında konut fiyatları yükselmeye başlar” dedi.

HER ALANDA GERİLEDİ

Erhan Boysanoğlu, “Krizin ardından bu yıl sektörde inşaat alanı olarak yüzde 19.6, bina sayısı olarak yüzde 14.8, değer olarak yüzde 25.1, konut sayısı olarak da yüzde 17.2’lik gerileme oldu. Bunlar çok büyük rakamlar” diye konuştu. Boysanoğlu bu süreçte, Kazakistan, Letonya gibi ülkelerdeki yatırımlarını dondurduklarını, Libya, Azerbaycan ve Polonya’da ise faal durumda bulunduklarını bildirdi.