Türkiye (Son Dakika) İnsan kaçakçıları tarafından öldürülmüştü! Eylem Gülçin Kanık'ın yurt dışına kaçma nedeni belli oldu

İnsan kaçakçıları tarafından öldürülmüştü! Eylem Gülçin Kanık'ın yurt dışına kaçma nedeni belli oldu

Paylaş
İnsan kaçakçıları tarafından öldürülmüştü! Eylem Gülçin Kanık'ın yurt dışına kaçma nedeni belli oldu

Eylem Gülçin Kanık, hapse girmemek için Yunanistan’a kaçmaya karar verdi. Anlaştığı insan kaçakçıları Eylem Gülçin Kanık’ın parasını alıp öldürdü, ardından yaktı

İstanbul'da yaşayan Eylem Gülçin Kanık, 2011'de, bir televizyon kanalında yayımlanan "Bugün ne giysem?" adlı yarışmaya katıldı. Eylem Gülçin Kanık, daha sonra dolandırıcılık ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarından yargılandığı davalardan 6 yıl hapis cezası aldı. Cezası kesinleşince de hapse girmemek için Yunanistan'a kaçmaya karar veren Kanık, Aydın'ın Didim ilçesinde bir arkadaşı aracılığıyla insan kaçakçılığı yapan bir çete ile anlaştı. Ardından İstanbul'daki tüm mal varlığını satan genç kadın, yanındaki yaklaşık 300 bin euro ile birlikte Didim'e geldi.

ÜZERİNE BENZİN DÖKÜP YAKTILAR


Sabah'tan Kazım Yörükce'nin haberine göre; Eylem Gülçin Kanık, anlaştıkları meblağı da çete üyelerine teslim etti. Ancak genç kadında daha fazla para olduğunu anlayan kaçakçılar, "Yunan adalarına geçeceğiz" diyerek Manastır Koyuna götürdükleri Kanık'ı boğarak öldürdü. Üzerindeki parayı alan gözü dönmüş caniler, geride delil bırakmamak için cesedi üzerine benzin dökerek yaktı.


ÖZEL EKİP KURULDU


7 Ekim'de vatandaşların bulduğu cesedin kime ait olup olmadığının anlaşılması için polis ezil ekip kurdu. Genç kızın göbeğindeki piercingten yola çıkarak kayıp başvurularını enceleyen polis Kanık'ın ailesine ulaştı. Ailesi Kanık'ı teşhis ederken kesin sonuç için DNA testi yapılacak. Genç kadının cep telefonu kayıtlarını ve sinyallerini incelemeye alan özel ekip, olaydan önce Didim'e geldiğini belirledi. Bunun üzerine MOBESE kameralarının görüntülerini detaylı incelemeye alan özel ekip, 10 gün süren çalışmalar sonunda, genç kadını insan kaçakçılığı çetesinin öldürdüğünü belirledi. Bunun üzerine düzenlenen operasyonda çetenin 5 üyesi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılardan Erhan D. soğuk kanlılıkla yaşananları anlatarak, Kanık'ı parasını aldıktan sonra öldürdüklerini ve geride delil bırakmamak için de cesedini yaktıklarını söyledi. Zanlıdan Erhan D. ve Serdar Ç. tutuklanarak, Söke Cezaevi'ne gönderildi. Diğer üç zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

Haberin Devamı