Mehmet Coşkundeniz İnsan öldürmenin gerekçesi aşk olmuş
HABERİ PAYLAŞ

İnsan öldürmenin gerekçesi aşk olmuş

Haberin Devamı

Aşkın yanına ne silah ne de şiddet yakışıyor. Ama maalesef bu topraklarda aşk, şiddetin gerekçesi olarak gösteriliyor. Ve şiddet ne yazık ki genellikle kadınlara uygulanıyor. Aşkına karşılık bulamadı diye sevgilisini öldüren erkekler, “Beni aldatıyor” şüphesiyle ölüm kusan erkekler, kıskançlık nedeniyle kurşun yağdıran erkekler, “Ya benimsin ya kara toprağın” deyip ortalığı kana bulayan erkekler, hiç olmadı öfkelenip eşini, sevgilisini kesen erkekler... Türkiye dehşetin pençesinde. Sadece 1 Mart-20 Mart arası Türkiye’de ‘aşk’ gerekçesiyle 13 kanlı olay meydana geldi. Neredeyse her gün böyle bir cinayet ya da yaralama olayı gazete sayfalarında yer alıyor. Bunların arasında intiharlar, tecavüzler, şantajlar, aile cinnetleri yok...

***


Sevgisizliğin hüküm sürdüğü ülkede sorunlar kanla, cinayetle çözülüyor. Olan aşka oluyor. Şiddeti hiçbir duygu hoş gösteremez. “Çok seviyordum, bu yüzden öldürdüm” denilemez. Aşağıda, son 20 günde meydana gelen olayları sıraladım. Güya hepsinin gerekçesi aşk... Yalan, inanmayın. Hiçbir aşık, sevdiğine kıyamaz, bu mümkün değil. Lütfen aşağıda sıraladığım olayları dikkatli okuyun. Asıl gerekçelerinin ‘aşk’ olmadığını görün.

***


1 Mart: Konya’da boşanmak üzere olduğu eşi Ebru Erten’in evine eşyalarını almaya giden Enver Erten, kapıyı açan üniversite öğrencisi İlhan Tuncer’i öldürdü.

4 Mart: İstanbul’da İlköğretim okulu müdür yardımcısı Ekrem Şavran, kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi ana sınıfı öğretmeni Derya Çakar’ı (25) sınıfta 6 yaşındaki çocukların gözü önünde öldürdü.

5 Mart: Van’da 17 yaşındaki L.T.’yi evlenme vaadiyle kaçıran, sonra da ‘Seni istemiyorum’ diyerek evine gönderen Uzman Çavuş Murat Öztürk, L.T.’nin ağabeyleri tarafından öldürüldü.

10 Mart: Konya’da Gülser Ekinci kendisinden ayrılmayan eski sevgilisi Ahmet Kardaş’a, yeni sevgilisi Barış Kardaş (soyadı benzerliği) ile ölüm tuzağı kurdu. Bağ evine çağırdığı Ahmet Kardaş’ı bıçakla öldürüp gömdü.

12 Mart: Yalçın Algan (22), aşkına karşılık vermeyen anaokulu öğretmeni Saadet Uslu’yu Ardahan Göle’de buldu ve sokak ortasında satırla doğrayarak öldürdü.

12 Mart: Adana’da Yasin İlbaş boşandığı eski eşi Cemile Seçil Sansür’ün annesiyle birlikte oturduğu evi bastı. Anneyi öldürdü, eski eşini ağır yaraladı.

15 Mart: Bingöl’de kasap Gıyasettin Kağan, şiddet uyguluyor diye kendisini jandarmaya şikayet eden ve 3 ay hapis yatmasına neden olan hamile eşi Aysun Kağan’ın kulağını ve burnunu kesti.

15 Mart: Edirne Uzunköprü’de 16 yaşındaki liseli Gözde Ç., evli ve 2 çocuk babası sevgilisi Uzman Çavuş Adem Sezer’in (38) eşini arayıp “Kocandan boşan, biz evleneceğiz” dedi. Buna kızan Adem Sezer, Gözde’yi tabancayla öldürdü.

17 Mart: İstanbul’da Ebubekir Şaşik, geçen yıl intihar eden ağabeyinin ölümünden sorumlu tuttuğu yengesi Zeynep Gökmen’i (24) öldürdü. “Yengem aldattığı için ağabeyim intihar etti” dedi.

18 Mart: İstanbul’da Mustafa Yazıcı “Ne seninle evlenirim ne başkasıyla evlenmene izin veririm” dediği sevgilisi Dilek Fil’in (22) başkasıyla nişanlanacağını öğrenince evlerini bastı. Dilek’i ve annesini öldürdü, kız kardeşini yaraladı.

19 Mart: İzmir’de 19 yaşındaki liseli Gülümser Dane, peşini bırakmayan 31 yaşındaki sevgilisi Cumhur Demirkoparan’dan kaçmak için halasının evine sığındı. Cumhur Demirkoparan kızı buldu, eve iki bıçakla daldı. Gülümser bıçağın birini kaptı, iki sevgili düello yaptı, ikisi de öldü.

19 Mart: Adana’da Seden Uruk, birlikte yaşadığı Abdullah Oharoğlu’nu öldürmek için aşığı Soner Özkan ile plan yaptı. Seden Uruk, işten gece dönen Abdullah Oharoğlu’nu “Kızımız Siderya’nın maması bitti” deyip markete götürdü. Evin önünde pusu kuran Soner Özkan pompalı tüfekle Abdullah Oharoğlu’nu öldürdü.

19 Mart: Samsun’da temizlik işçisi Adem Semizoğlu (39), 13 yıllık eşi Selma Semizoğlu’nun (36), Çetin Kayacı (38) ile 3 senedir aşk yaşadığını öğrendi. Eşini ve sevgilisini başlarından vurup ağır yaraladı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder