Yaşam 'İnsanlar evcil hayvan olacak'

'İnsanlar evcil hayvan olacak'

Paylaş
'İnsanlar evcil hayvan olacak'

Apple'ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak, makinelerin savaşı kazandığını ve insan ırkının evcil hayvanlara dönüşeceğini söyledi

Wozniak, geçtiğimiz Cuma Avustralya’da yaptığı konuşmada, “Çok üstün varlıklar yaratıyoruz fakat makinelerle olan savaşı kaybedeli çok oldu” diyerek konferansa katılan izleyicileri şaşırttı. Yakın geçmişte özellikle Terminatör filmiyle gündeme gelen olası makine ve insanlar arasındaki savaş konusuna değinen Wozniak, “Hepimiz makinelerin yanında, evcil hayvanlara dönüşeceğiz” dedi. “Gelecekte neden kendimize daha çok ihtiyaç duyacağız? Biz sadece kolay bir yaşam için çalışıyoruz” diyen Wozniak, düşünme yeteneğine sahip insan gibi görünen makinelerin yıllar önce hayal gibi geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

ONLARI ASLA KAPATAMAZSINIZ

Konuyla ilgili daha sonra şaka yaptığını söyleyen Wozniak şöyle konuştu: “Makinelere karşı savaş kazanma yorumum kısmen şakaydı, ama kazara onları hayatımıza o kadar çok soktuk ki şimdi çıkartamıyoruz. Bizim büyük düşünce işlerimizi makineler yapmaya başladığı zaman bize çok az ihtiyaç kalacak ve bunu asla geri alamazsınız – onları asla kapatamazsınız.”

ntvmsnbc