Gündem 'İnsanların vicdani duyguları kullanılıyor'

'İnsanların vicdani duyguları kullanılıyor'

Paylaş
'İnsanların vicdani duyguları kullanılıyor'

Aksaray Valiliği, çöpe atılan sebze ve meyveleri toplarken görülen 22 yaşındaki Ceylan Kaya'ya, Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2013 yılından itibaren nakdi yardım yapıldığını belirtti

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 'Kişilerin aile bütünlüğünün ve gelir getirici faaliyetlerinin olduğu görülmüştür. Devletimizin sağladığı sosyal yardımlardan da faydalanan kişilerin insanların vicdani duygularını kullanarak organize bir şekilde dilencilik yapmayı alışkanlık haline getirdikleri mahallinde yapılan incelemeler esnasında mahal sakinleri tarafından belirtilmiş olup, kamuoyunu yanıltmak amaçlı görüntü ve beyanatlar verdikleri görülmektedir' denildi.

Haberin Devamı

VALİLİK: 'AİLELERE YARDIM YAPILIYOR

Çöpten sebze ve meyve toplarken görüntülenen Ceylan Kaya hakkında çıkan haberlerin ardından harekete geçen Aksaray Valiliği, Ceylan Kaya ve komşusu Derya Çıtanak'ın, Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından daha önce çeşitli yardımlar yapıldığını belirtti. İki kadının da eşlerinin seyyar olarak halı satışı yaptığı belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, 'D.Ç.'nin eşi B.Ç.’nin üzerine kayıtlı olmamakla birlikte mahal sakinlerinin ifadelerine göre kendisine ait olan panelvan cinsi bir araçla kasaba ve köylerde seyyar olarak halı ticareti yaptığı mahallinde yapılan incelemeler neticesinde tespit edilmiştir. Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından D.Ç.’nin engelli çocuğu için 16 Kasım 2011 tarihinden itibaren 2022 Sayılı Kanun kapsamında engelli yakını aylığı, diğer 3 çocuğu için 23 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Şartlı eğitim ve Şartlı sağlık yardımları yapıldığı, ayrıca haneye geçmiş dönemlerde yapılan nakdi yardımlarla birlikte toplamda 23 Mayıs 2013 ve 05 Mart 2015 tarihleri arasında 11 bin 670 TL ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Ayrıca aile ayni olarak yakacak yardımlarından faydalanmıştır' denildi.

Haberin Devamı

Aksaray Valiliği, çöpten sebze ve meyve toplarken görüntülenen Ceylan Kaya hakkında da, 'Haberde bahsi geçen C.K. isimli kişinin ise Aksaray İli Hacılar Harmanı Mahallesinde eşi ve bir çocuğu ile birlikte ikamet ettiği, eşi Ü.A.’nın üzerine kayıtlı olmamakla birlikte mahal sakinlerinin ifadelerine göre kendisine ait olan panelvan cinsi bir araçla kasaba ve köylerde seyyar olarak halı ticareti yaptığı, yine mahallinde yapılan incelemeler neticesinde tespit edilmiştir. Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından aileye bir çocuğu için 24 Mart 2014 tarihinden itibaren Şartlı Eğitim yardımı yapıldığı, geçmiş dönemlerde yapılan nakdi yardımlarla birlikte toplamda 10 Kasım 2013 ve 18 şubat 2015 tarihleri arasında 2 bin 020 TL ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Ayrıca aile yakacak yardımlarından faydalanmıştır' denildi.

Haberin Devamı

İNSANLARIN VİCDANI DUYGULARINI KULLANIYORLAR

Ceylan Kaya ve Derya Çıtanak'ın akraba olduğu belirtilen Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Bu kişiler arasında akrabalık bağının bulunduğu tespit edilmiş olup, kişilerin aile bütünlüğünün ve gelir getirici faaliyetlerinin olduğu görülmüştür. Devletimizin sağladığı sosyal yardımlardan da faydalanan kişileri insanların vicdani duygularını kullanarak organize bir şekilde dilencilik yapmayı alışkanlık haline getirdikleri mahallinde yapılan incelemeler esnasında mahal sakinleri tarafından belirtilmiş olup, kamuoyunu yanıltmak amaçlı görüntü ve beyanatlar verdikleri görülmektedir. Habere konu olanların genel durumları hakkında gerekli incelemeler yapılmış olup, hayatlarını kolaylaştırmak ve daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla gerekli yardımlar yapılmaya devam edilecektir.'