Dünya 'İnsanlığa inancınız sarsılabilir'

'İnsanlığa inancınız sarsılabilir'

Paylaş
'İnsanlığa inancınız sarsılabilir'

Independent gazetesinin deneyimli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, töre cinayetlerini konu alan bir yazı dizisine başladı.

Independent gazetesi, her yıl binlerce kadının hayatına mal olan töre cinayetlerini manşetine taşıdı.

Robert Fisk imzalı haberde gazete, bir zamanlar, çoğunlukla Ortadoğu'ya özgü olan bu cinayetlere, şimdilerde dünyanın her yanında rastlanabildiğini aktarıyor.

Gazeteye göre, 10 aylık bir araştırmanın sonucu olan ve bugün başlayan yazı dizisi, "insanlığa olan inancınızı sarsabilecek" nitelikte.

Robert Fisk, yazı dizisine, tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlanan ve şimdi oğlunu kaybetme ve ailesi tarafından öldürülme korkusu içinde yaşayan Hanan adlı bir kadının hikâyesi ile başlıyor.

Filistinli Sünni bir Müslüman olan Hanan, ailesinin "onurunu" korumak ve en küçük kardeşi tarafından öldürülmekten kurtulmak için tecavüzcüsüyle evlenmiş. Ailesinin "onurunu" korumak ve hayatta kalmak için şimdi de tecavüzcüsünden boşanıyor.

BU SADECE MÜSLÜMANLARA ÖZGÜ DEĞİL

Töre cinayetlerinin ne yalnızca Filistinlilere, ne de yalnızca Müslümanlara özgü olduğunu ve dini bir gelenek de olmadığını belirten Fisk, bu pratiğe Hıristiyanlar ve Hindular'da da rastlandığını belirtiyor.

Fisk ayrıca, Birleşmiş Milletler'in bir yıl içinde, töre cinayetine kurban giden kadınların sayısını 5 bin olarak verdiğini ancak Ortadoğu ve Güneybatı Asya'daki birçok kadın grubunun, bu rakamın en az dört kat fazla, yani 20 bin civarlarında olduğunu tahmin ettiklerini de aktarıyor.

(HaberTürk)

Haberin Devamı