Dünya İnsanlık adına ölüme yürüyorlar

İnsanlık adına ölüme yürüyorlar

Paylaş
İnsanlık adına ölüme yürüyorlar

Japonya'daki nükleer felaketi önlemek için kendilerini feda eden kahramanların ilk fotoğrafları yayınlandı

Japonya'yı vuran 9 büyüklüğündeki depremde zarar gören ve 2 haftadır tüm dünyaya kabus yaşatan Fukuşima nükleer santralinde kendi istekleriyle kalan ve onarma çalışmalarını sürdüren isimsiz kahramanların ilk fotoğrafları yayınlandı. Kahramanlar, "Öleceğimizin farkındayız" dedi.

Daha çok alt ve orta düzey yöneticilerden oluşan 50 kişilik "kahraman" ekip, iki haftadır durmak bilmeksizin santraldeki reaktörlerin soğutma sistemlerini devreye sokmaya çalışıyor.

Çarşamba günü reaktörlerden birinden yükselen siyah duman büyük endişe yaratırken, bugün de reaktörlerden buhar yükselmeye başladı.

Soğutma çabalarının işe yaramadığının habercisi olabilecek bu buhar bulutu, 11 Mart'taki deprem ve tsunami felaketinin ardından ilk kez santralden yükseliyor.

Buharın, reaktörlerin yakıt çubuklarının aşırı ısındıklarının ve çevrelerindeki az miktardaki suyu buharlaştırdıklarının göstergesi olduğu söyleniyor.

Santralden radyasyon sızmaması için büyük çaba veren ekipten beş kişinin şimdiden öldüğü ve 15 kişinin de yaralandığı düşünülüyor.

Ekip üyeleri bu görevin son görevleri olabileceğinin bilincinde olduklarını, radyasyonun onları öldürebileceğini söylüyorlar.

Santralde çabalayan ekibin aile üyeleri de onlara destek olabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Babası santraldeki ekibe katılan bir kız Tweeter üzerinden paylaştığı mesajında "Babam nükleer santrale gittikten sonra annem gözyaşlarına boğuldu. Santraldeki insanlar sizleri korumak için kendilerini feda ediyorlar. Babacığım lütfen sağ salim geri dön" diyor.

MİLLİYET

Haberin Devamı