Gündem İnsanlık Anıtı'na boyalı saldırı!

İnsanlık Anıtı'na boyalı saldırı!

Paylaş
İnsanlık Anıtı'na boyalı saldırı!

Başbakan Erdoğan'ın 'ucube' dediği Kars'taki İnsanlık Anıtı'na kimliği belirsiz kişilerce boyalı saldırı düzenlendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' diye nitelendirdiği ve kaldırılmasına karar verilen Kars'taki İnsanlık Anıtı'nın kaidesi, dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çeşitli renklere boyandı.

Haberin Devamı

Kars Belediyesi 7 Mart 2011 günü İnsanlık Anıtı'nın yıkım ihalesini yaptı. Ancak İstanbul'da yaşayan Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un avukatları Turgut Kazan, Aslı Kazan ve Serdar Laçin, aynı gün Erzurum 1'inci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Bu dava sonucunda İnsanlık Anıtı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildi. Aksoy'un avukatları, "Geri dönüşümü olmayan bir zararın doğmaması için Erzurum 1'inci İdare Mahkemesi yıkım kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Anıt, dava sonuçlanıncaya kadar yıkılamayacak" dedi.

Bunun üzerine Kars Belediye Başkanlığı 1'inci İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti. Bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucunda Bölge İdare Mahkemesi 16 Mart 2011 tarihinde İnsanlık Anıtı ile ilgili alınan yürütmenin durdurulması kararını kaldırdı.

Haberin Devamı

Şu anda hiçbir işlem yapılmayan ve öylece duran Kaleiçi Mahallesi Üçler tepesindeki İnsanlık Anıtını gezmeye gidenler bugün ilginç bir görüntüyle karşılaştı. Anıtın 20 metrelik kaidesi kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce gece yarısı sarı, yeşil ve pembe renklerle yazı ve çeşitli şekillerle tahrip edildi.

Çizilen resim ve yazıların ne anlama geldiği öğrenimezken; şekillerin arasında 'Kars 2011, KGS BER, BB' yazıları okunabildi.

Dinçer AKTEMUR / KARS, (DHA)