Halil Üner İnside playmaker
HABERİ PAYLAŞ

İnside playmaker

Haberin Devamı

Portekiz maçından sonraki yazımda belirttiğim gibi Milli Takımımız savunmadaki sertliği ve pick&roll savunmalarını ve yardımlaşmayı daha iyi yapınca daha kuvvetli olan Büyük Britanya’yı çok rahat geçti. Turgay Demirel yönetimindeki Basketbol Federasyonu’nun yıllardır yaptığı yatırımın önemini bu takımı seyredince görüyoruz. Neden mi? Çünkü fundumental ile bezenmiş, tarihimizin en iyi jenerasyonuna sahibiz.

[[HAFTAYA]]

Avrupa’daki her takımda bir veya iki oyun kurucu varken bizim takımımızda Emir’in de katılmasıyla her biri birbirinden değerli 5 oyun kurucumuz var. Kerem, Ender, Sinan ve Hidayet oyunun her anında maçın kontrolünü ellerinde tutmakla birlikte en doğru yerlere yaptıkları sayı paslarıyla dünkü maçın çok farklı kazanılmasını sağladılar. Savunmada Avrupa’nın en iyilerinden birisi olan Ömer Onan ile beraber pota altını karartan Ömer Aşık’a Enes’in de katılması bu bölgedeki gücümüzü daha da artırdı.

Sakatlığı yavaş yavaş geçmekte olan Sinan’ın da dış savunmada bundan sonraki maçlarda takıma müthiş bir katkı sağlayacağı ortada. Bundan sonra zorluk derecesi artacak maçlarla ilgili Milli Takım’a vereceğim bir tavsiye olacak: Üç boyutlu bir takım olmalıyız. Çünkü bundan sonra grupta Litvanya ve İspanya ile maçlarımız var. Bu maçlarda karşımızda rakiplerin savunma sertliği ve derinlikleri daha etkili olacak. İyi yaptığımız pick&roll hücumlarımız var. Birinci boyutta bu nedenle sorun yok. Bunun yanına iki faktör daha eklemeliyiz.

Birincisi inside playmaker (iç oyun kurucu) kullanılmak zorunda. Oğuz bunun için biçilmiş kaftan. Yani lowpost pozisyonunda ona verilecek direk paslar ve Oğuz’un bire birinden sonra boş adama çıkartacağı paslar ikinci boyutumuz olacak. Üçüncü boyut ise rakip oyun kurucuya baskıyla başlayan savunmadan kaynaklanan kaptığımız toplarla yapacağımız hızlı hücumlar. Basketbolumuzun derinliğini işte bu üç boyuta çıkardığımız takdirde Avrupa Şampiyonası’nda yenemeyeceğimiz takım yok. Bugünkü Litvanya maçında da seyirciye karşı oynamaya alışkın oyuncularımızın Ömer’in önderliğinde salondan galibiyetle ayrılacağına şüphem yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder