Murat Gülderen Instagram milyonerleri
HABERİ PAYLAŞ

Instagram milyonerleri

Haberin Devamı

Tek sermayesi takipçi olan Instagram girişimcileri dünya genelinde 20 milyar dolarlık pazar oluşturuyor. 800 milyon kullanıcısı olan platformda 200 milyona yakın kişi bireysel satış yapıyor.

Hiçbir uzmanlık alanı olmayanların bile sadece hesap açıp ürün satabildiği dünyanın en büyük fotoğraf, video paylaşım ve canlı yayın platformu Instagram, 800 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Bunun 1 milyonu şirketlerden, 200 milyonu ise bireysel ticaret yapan kişilerden yani girişimcilerden oluşuyor. Instagram pazarı dünya genelinde yılda yüzde 10’dan fazla büyüyor.


REKLAM PASTASI


Instagram’da da sayfası olan kurumsal şirketlerin her biri toplamda bu platforma 3 milyar dolar civarında reklam veriyor. Takipci sayısı milyonlara dayanan Instagram fenomenlerine de sponsorlu ürün tanıtımları için yılda 1 milyar dolarlık bütçe ayrılıyor. Bu bütçenin de yine dünya genelinde 2020 yılına kadar 5 milyar dolara çıkması öngörülüyor.


EN AZ 1000 TL


Türkiye’de yapılan fenomen paylaşımlarının mali büyüklüğü ise 10 milyon dolar civarında. Bu fenomenler takipçi sayısına göre ürün tanıtımı başına 100 TL’den 50 bin TL’ye kadar para kazanabiliyor. Türkiye’de genellikle ek iş olarak yapılan bu tür girişimlerden bireysel olarak ayda en az 1000 TL kazanılabiliyor. Bu rakam satışların büyüklüğüne göre artıyor.


GİRİŞİMCİYE TAVSİYELER

Ünlü olmayan bir kişiyseniz satacak olduğunuz ürünleri kişisel hesabınızdan paylaşmayın. Ticaret için başka bir sayfa daha çok ilgi çekecektir.


■ İçerik fotoğraflarınız çarpıcı olmalı. Özgün ve dışarıda kolaylıkla bulunamayacak ürünler tercih edin.

■ Gelin buketi, ayakkabısı, damat yaka çiçeği ve fotoğraf çekim aksesuarları gibi yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz birçok aksesuar satışı yapabilirsiniz.

■ Kanserojen maddelerin gittikçe arttığı şu zamanlarda yünden ya da ahşaptan oyuncaklara talep çok arttı. Bu ürünleri uygun fiyatlara yaptırarak instagram profilinizde sergileyebilirsiniz.

■ Ayakkabı satışı yapmayı düşünüyorsanız bulunduğunuz şehirdeki ayakkabı toptancılarını ziyaret edip fiyat araştırması yapabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder