Spor Inter 18. kez şampiyon

Inter 18. kez şampiyon

Paylaş
Inter 18. kez şampiyon

Serie A'nın son haftasında Siena'ya konuk olan Inter, rakibini 1-0 yenerek, sezonu şampiyon tamamlarken, toplamda 18. lig şampiyonluğuna ulaştı

Serie A’nın 38. haftasında 10 bin taraftarıyla Siena deplasmanına çıkan FC Inter, ilk yarısı 0-0 biten karşılaşmada, çok iyi bir performans sergileyen Siena kalecisi Gianluca Curci’yi ikinci yarıda Arjantinli golcüsü Diego Milito’nun ayağından bulduğu tek golle geçmeyi başardı.

İlk yarıda bulduğu birçok gol pozisyonu değerlendiremeyen ve şampiyonluk için mutlak galip gelmesi gereken FC Inter, kendisini rahatlatan golü 57. dakikada Milito ile buldu.

Bu golle maçı kazanan FC Inter, 2009-2010 sezonunda 24 galibiyet, 10 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 82 puanla ligi zirvede tamamladı.

MOURİNHO'NUN İKİNCİ ŞAMPİYONLUĞU

Mavi-siyahlı taraftarlar, ilk yarıda takımlarının gol atamaması ve AS Roma’nın ilk yarıyı Chievo karşısında 2-0 önde kapaması nedeniyle stress ve heyecan dolu anlar yaşadı.

İki sezondur FC Inter’in başında olan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho da İtalya’da ikinci lig şampiyonluğunu kazanmış oldu. Deplasmanda Siena’yı yenmeyi başaran FC Inter, İtalya Kupası’nın ardından lig şampiyonluğunu da (Scudetto) kazandı ve duble yaptı.

Inter sezonun üçüncü kupası için 22 Mayıs Cumartesi günü Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde, Almanya’nın Bayern Münih takımıyla İspanya’nın başkenti Madrid’de karşılaşacak.

Haberin Devamı