Spor Inter Avrupa'da moral istiyor

Inter Avrupa'da moral istiyor

Paylaş
Inter Avrupa'da moral istiyor

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında, İtalya'nın İnter takımı, yarın evinde Rusya'nın CSKA Moskova takımını ağırlayacak

Milano’daki San Siro stadında oynanacak maçta İnter, 2003’ten beri ulaşamadığı yarı finale çıkmak için avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak. 2. turda İngiltere’nin Chelsea takımını eleyen İnter, hafta sonunda ligde 2. sırada bulunan Roma’ya deplasmanda 2-1 yenildi.

Bu sonuçla Şubat ayı ortalarında en yakın takipçisinin 9 puan önünde bulunan İnter ile Roma arasındaki puan farkı 1’e indi.

İnter’in Arjantinli forveti Diego Milito, CSKA maçından önceki açıklamasında, "3 günde bir oynamak kolay değil ama kazanma isteğimiz yorgunluktan daha güçlü. Her maç zor, kimseyi küçümsemiyoruz" dedi. Rusya Temsilcisi CSKA Moskova da 17 yıl sonra ilk kez bir Avrupa kupası çeyrek final maçına çıkıyor.

İKİ TAKIMIN KADROLARI

İnter’de Brezilyalı savunma oyuncusu Lucio ve Brezilyalı orta saha oyuncusu Thiago Motta cezalı. Sol bek Davide Santon’un da sakatlığı nedeniyle forma giymesi beklenmiyor.

Forvet Mario Balotelli de teknik direktör Jose Mourinho ile arasındaki sorun nedeniyle bir süredir forma şansı bulamıyor. CSKA’da eksik futbolcu yok.
İnter: Julio Cesar, Maicon, İvan Cordoba, Walter Samuel, Cristian Chivu, Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Dejan Stankovic, Wesley Sneijder, Samuel Eto’o, Diego Milito

CSKA Moskova: Igor Akinfeyev, Vasily Berezutsky, Sergey Ignaşeviç, Alexey Berezutski, Georgi Şennikov, Deividas Semberas,Yevgeni Aldonin, Keisuke Honda, Mark Gonzalez, Milos Krasiç, Tomas Necid.

KARŞILAŞMAYA AİT NOTLAR

İnter, Rus takımlarına karşı Şampiyonlar Ligi’nde 14 maçın sadece 1’ini kaybetti. Evindeki 7 maçın 6’sını kazandı, 1’inde berabere kaldı. İnter son olarak 2003’te Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale çıktı ve Milano kentinin diğer takımı Milan’a elendi.

CSKA Moskova, İtalyan takımlarıyla deplasmanda yaptığı son 4 Avrupa kupası maçından 1’ini kazandı. CSKA Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 1992’de Roma’yı 1-0 yenmişti.

Şampiyonlar Ligi’ndeki son 5 maçını kaybetmeyen CSKA Moskova, Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda yaptığı son 2 maçı kazandı.

2

Haberin Devamı