Spor Inter mi Schalke mi?

Inter mi Schalke mi?

Paylaş
Inter mi Schalke mi?

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ilk maçında İtalya'nın İnter takımı yarın Almanya'nın Schalke 04 takımını konuk edecek

Serie A'da hafta sonu oynanan derbide Milan’a 3-0 yenilerek şampiyonluk yarışında yara alan İnter, evindeki maçtan avantajlı bir skorla ayrılmayı planlıyor.

Bundesliga’da 11. sıradaki Schalke 04 ise Valencia’dan sonra zorlu bir rakibi daha eleyerek adını yarı finale yazdırmak amacında.

Yarınki maçta İnter’in Brezilyalı savunma oyuncusu Lucio cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Takımın Arjantinli savunma oyuncusu Walter Samuel sakatlığı nedeniyle sezon kapatmıştı.

Schalke 04’te ise son St. Pauli maçında burnu kırılan savunma oyuncusu Christoph Metzelder’in koruyucu maskeyle oynaması bekleniyor. Schalke’de sakat forvet Mario Gavranovic ve midesinden rahatsızlığı bulunan orta saha oyuncusu Peer Kluge maçta forma giymeyecek.

UEFA FİNALİNDE KARŞILAŞMIŞLARDI

İki takım UEFA Kupası’nda 1997’de finalde karşılaşmış, iki maçta da ev sahibi takımlar 1-0 galip gelmiş, Schalke 04 İtalya’daki rövanşı penaltılarla kazanarak kupayı müzesine götürmüştü.

SOM ŞAMPİYON INTER

İnter ve Schalke 04 1998’de UEFA Kupası çeyrek finalinde de karşılaştı. Evindeki maçı 1-0 kazanan İnter, deplasmanda aldığı 1-1’lik beraberlikle tur atladı. Son şampiyon İnter, son 12 ayda 6. kez bir Alman takımıyla karşılaşacak.

Geçen sezon finalde Bayern Münih’i 2-0 yenen İnter, bu sezon gruplarda Werder Bremen ile karşılaşmış, sahasındaki maçı 4-0 kazanmış, deplasmanda 3-0 yenilmişti.

İnter, 2. turda karşılaştığı Bayern Münih’i kendi sahasında 1-0 yenmiş, deplasmanda 3-2 yenilmesine rağmen tur atlamıştı. Schalke 04, İtalyan takımlarıyla yaptığı son 7 maçtan 1’ini kazanabildi ve deplasmandaki son 4 maçı kaybetti.

Schalke 04, Şampiyonlar Ligi’nde 2008’de de çeyrek finale yükselmiş ve Barcelona’ya elenmişti.

İKİ TAKIMIN OLASI 11'LERİ

Inter: Julio Cesar - Maicon, Ivan Cordoba, Andrea Ranocchia, Cristian Chivu - Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Thiago Motta - Wesley Sneijder - Samuel Eto’o, Goran Pandev

Schalke 04: Manuel Neuer - Atutso Uchida, Benedikt Hoewedes, Christoph Metzelder, Sergio Escudero - Lukas Schmitz, Joel Matip, Carlos Jurado, Klaas-Jan Huntelaar - Jefferson Farfan, Raul.

Haberin Devamı