Spor Inter zirvede rakipsiz

Inter zirvede rakipsiz

Paylaş
Inter zirvede rakipsiz

Serie A'da Inter, konuk ettiği AC Milan'ı 2-0 yenerek en yakın rakibiyle puan farkını 9'a yükseltti

Ligin 21. haftası, dün akşam oynan ve Milano derbisi olarak nitelendirilen Inter-AC Milan karşılaşmasıyla sona erdi. Derbide gülen taraf ezeli rakibi AC Milan’ı 2-0’lık skorla yenen Inter oldu.

Bu sonucun ardından mavi-siyahlı takım, lig sıralamasındaki en yakın takipçisi de olan AC Milan’a 9 puan fark atarak, zirvede tek başına kaldı. Giuseppe Meazza Stadı’nda oynanan karşılaşmanın 11. dakikasında, Arjantinli golcüsü Diego Milito’nun kaydettiği golle 1-0 öne geçen FC Inter, 25. dakikada Hollandalı oyuncusu Wesley Sneijder’in kırmızı kart görmesiyle maçı uzun süre 10 kişi götürdü.

Mavi-siyahlı ekip ilk yarıyı 1-0 önde tamamlarken, ikinci yarının 65. dakikasında Makedon golcüsü Goran Pandev ile 2. golü buldu. Bu gol maçın skorunu da tayin ederken, FC Inter’in Brezilyalı defans oyuncusu Lucio karşılaşmanın son dakikalarında oyundan atıldı ve takımının maçı 9 kişi tamamlamasına neden oldu.

Serie A’nın 21. haftasının bir diğer önemli maçında ise AS Roma, Juventus’u deplasmanda 2-1 yenerek, önemli bir galibiyete imza attı. AS Roma yenilgisine engel olamayan ve kötü gidişi devam eden Juventus’ta puan tablosounda 6. sırada yer aldı.

GOL KRALLIĞINDA Dİ NATALE VE MİLİTO

21. hafta itibariyle gol krallığı yarışında da iki isim ön plana çıkıyor. 13’er gol atan Udinese’nin İtalyan golcüsü Antonio Di Natale ve FC Inter’in Arjantinli golcüsü Diego Milito, Serie A’nın gol krallığı yarışında ilk basamağını paylaşıyor.

HAFTANIN SONUÇLARI

Catania-Parma: 3-0
Juventus-AS Roma: 1-2
Siena-Cagliari: 1-1
Udinese-Sampdoria: 2-3
Palermo-Fiorentina: 3-0
Livorno-Napoli: 0-2
Bologna-Bari: 2-1
Genoa-Atalanta: 2-0
Lazio-Chievo: 1-1
Inter-AC Milan: 2-0

Haberin Devamı