Spor Inter'e ceza yağdı

Inter'e ceza yağdı

Paylaş
Inter'e ceza yağdı

İtalya'da Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Serie A lideri İnter''e ceza yağdırdı

Disiplin kurulu, FC İnter’in teknik direktörü Jose Mourinho’ya, İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A) cumartesi günü Sampdoria’ya karşı oynadıkları maç sırasında hakemlere yönelik protestoları nedeniyle, 3 maç ceza verdi. Kurul, Portekizli çalıştırıcıya 40 bin Euro da para cezası kesti.

CAMBIASSO VE MUNTARİ'YE 2 MAÇ CEZA

İnter-Sampdoria maçı sırasında devre arasında San Siro tünelinde Pozzi’ye yumrukla saldırı girişiminde bulanan Esteban Cambiasso ve karşılaşmanın 35’inci dakikada oyundan çıktığı sırada orta hakeme küfreden Sulley Muntari de, ikişer maç yeşil sahalardan men cezasına çarptırıldılar.

Siyah-mavili savunma oyuncularından Walter Samuel ve Ivan Cordoba da Sampdoria maçında kırmızı kart görerek oyun dışında kaldıkları için birer maç cezalı olacaklar.

Disiplin kurulu, İnterli yöneticilerden Gabriele Oriali’ye de 8 Mart’a kadar görevden uzaklaştırma, 10 bin Euro da para cezası kesti. Kurul, seyircilerin taşkınlıkları nedeniyle siyah-mavili kulübe de ayrıca para cezası verdi.

INTER İTİRAZ EDECEK

İnter, teknik direktör Mourinho ile oyunculardan Cambiasso ve Muntari’ye verilen cezaları Tahkim Kurulu nezdinde temyiz edeceğini açıkladı.

Lider İnter, Serie A’da 25. hafta karşılaşmalarında Sampdoria’yı konuk ettiği maçta, iki oyuncusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle, 50 dakika boyunca 9 kişi oynamak zorunda kalmıştı.

Disiplin kurulu tarafından kaleme alınan karar metninde, Portekizli çalıştırıcının cumartesi gecesi oynanan maçın 35. ve 55. dakikalarında, tribünlerdeki seyircilere ve kameralara dönerek bileklerini çapraz tutup kelepçeyi ima eden jestler yapmasının "hakaret" ve "tehdit" biçiminde yorumlanmış olması dikkati çekti.

Haberin Devamı