Spor Inter'in şampiyonluğu tehlikede

Inter'in şampiyonluğu tehlikede

Paylaş
Inter'in şampiyonluğu tehlikede

Juventus, 2005-2006 sezonunda masa başında Inter'e verilmiş olan Serie A şampiyonluğu unvanının geri alınması istemiyle başvuruda bulundu

İtalya Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu’nun önümüzdeki günlerde FC Juventus’un başvurusunu değerlendirerek FC Inter’e 2006’da masa başında verilen şampiyonluk unvanının geri alınmasını zorunlu kılan bir durum olup olmadığını saptaması gerekecek.

HAKEM ATAMALARINDA SIKI BAĞLANTILAR

Dilekçede, şike skandalına karışmış zanlılar hakkında Napoli Ceza Mahkemesi’nde halen devam eden dava çerçevesinde gündeme getirilen telefon kayıtlarının, FC Inter yetkililerinin de hakem atama kuruluyla "sıkı bağlantılar" içinde olduğunu ortaya koyduğu savunuldu.

İtalya Futbol Federasyonu’nun 2006’da FC Juventus’u hakem atama kurulu üzerinde baskı oluşturduğu gerekçesiyle ciddi bir cezaya çarptırdığının hatırlatıldığı dilekçede, o dönemde FC Inter’in de farklı bir konumda olmadığının şimdi ortaya çıktığı ileri sürülerek, "FC ’nter’in (hakemlerle) söz konusu bağlantıları, disiplin kurulunun Juventus hakkında verdiği mahkumiyet kararındaki kriterlere göre, spor yönetmeliğinin 1. maddesinde işaret edilen kurallara bağlılık, sadakat ve dürüstlük ilkelerini ihlal niteliği taşımaktadır" görüşü savunuldu.

Dilekçede, İtalya Futbol Federasyonu’nun olağanüstü komiser başkanlığında yönetildiği 2006’da, FC Juventus başka olmak üzere kimi kulüplere puan silme cezası kesilmesi neticesinde, Serie A sıralamasında birinci sıraya yükselmiş olan FC Inter’e, "işbu kulüpte saydamlıkla bağdaşmayan davranışlara rastlanmaması hasebiyle şampiyonluk unvanının verilmesi" yönünde karar alınmış olduğuna işaretle, "Şu an itibarıyla o kararın ana gerekçesi de ortadan kalkmış bulunmaktadır" iddiasına da yer verildi.

Siyah-beyaz kulüp adına yapılan açıklamada, konuya ilişkin dilekçenin İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete’ye ve Disiplin Kurulu’na, bilgi için de İtalya Milli Olimpiyat Komitesi’ne iletildiği kaydedildi.

Haberin Devamı