Spor İnter'in sevincine gölge düştü

İnter'in sevincine gölge düştü

Paylaş
İnter'in sevincine gölge düştü

İtalya Kupası'nın ardından, dün İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) şampiyonu da olan FC İnter'deki bayram havası, teknik direktör Jose Mourinho'nun adeta soğuk duş etkisi yaratan açıklamalarıyla gölgelendi

Portekizli teknik adam Mourinho, dün gece Serie A şampiyonluğunu elde ettikleri Siena’da yaptığı açıklamada, FC İnter’i önümüzdeki sezon çalıştırıp çalıştırmayacağının henüz net olmadığını belirterek, "İtalya’da kendimi evimde hissetmiyorum. Real Madrid ile anlaştığım doğru değil. Kararımı, Şampiyonlar Ligi finalinden sonra vereceğim" dedi.

Mourinho, şu an için 22 Mayıs Cumartesi günü Madrid’de Almanya’nın Bayern Münih takımıyla oynayacakları Avrupa Şampiyonlar Ligi finali dışında hiçbir şeyi düşünmek istemediğine değinerek, "Şampiyonlar Ligi’nden sonra iki-üç günü kendime ayırıp kendi durumumu düşüneceğim. Bir ayağımın Real’de olduğu da Real ile zaten anlaştığım da doğru değil. Bunların gerçekle uzaktan yakından alakası yok. Ben İnter’e istediği her şeyi vermiş durumdayım" diye konuştu.

"FİNALİN ARDINDAN NE YAPACAĞIMA KARAR VERECEĞİM"

Mourinho, Siena’da yaptığı açıklamada, İtalya deneyimini ve geleceğe ilişkin düşüncelerini şu sözlerle özetledi:
"İtalyan futbolu çok farklı. Burada, kendimi evimde, normal çevremde, mutlu biçimde çalışabileceğim bir ortamda hissetmediğim anlar da oldu. Ama bir insanın kendisini vermesi gereken durumlarda, her şeyimi vermekten de çekinmedim. Şimdi tarihi bir hafta başlıyor. Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Finalin ardından ne yapacağıma da karar vereceğim. Ancak benim geleceğimin, Bayern Münih karşısında alınacak sonuçla da bir ilgisi olmayacaktır."

"ZAFER EN İYİLERİNDİR"


Portekizli teknik direktör Mourinho, Serie A’da şampiyonluğu tescilin son maça kalmasının kendisi açısından bir yenilik olduğuna da işaret ederek, şunları söyledi: "Şampiyonluğu son maçta elde etmek benim için bir yenilik. Ben hep rahat bir şekilde kazandım. Dolayısıyla benim için bir yenilik oldu, bunu tekrarlamak da istemiyorum. Ben, önceden ve de rahat biçimde kazanmayı seviyorum. Her durumda bunu hak etmiştik. Şampiyonluk böyle bir şeydir: Zafer en iyilerindir."

Mourinho, Serie A’da FC İnter’in uzun süre açık ara lider konumunu sürdürdüğüne, ancak daha sonra AS Roma’nın da yarışa dahil olduğuna değinirken, basına yüklenmeyi de ihmal etmeyerek, "İnter’in açık ara önde olmasından sizler de rahatsızdınız. O dönemde hepiniz entelektüel fuhşa bulaştınız. Gerisi, Roma’nın UEFA Kupası’ndan elenmesiyle kendiliğinden geldi. Haftada tek maç yapar hale geldiklerinde, şampiyonluk yarışı da tekrar başlamış oldu. Yine de Sarı-kırmızılıları tüm samimiyetimle tebrik ediyorum" dedi.

Jose Mourinho, "Şampiyonluğu kaybetmekten korktuğunuz an oldu mu" biçimindeki soruyu ise "Evet, Fiorentina ile 2-2 berabere kaldığımızda Roma bizi geçince tabii ki korkmuştum. Zira o noktada iş artık sadece bize bağlı değildi. Roma’nın puan kaybetmesini beklemeye mahkumduk. Lazio veya Sampdoria maçında bunun olmasını beklemek durumunda kalmıştık. Ama neticede liderliği tekrar alıp kendi kaderimizi kendimiz tayin ettik" diye yanıtladı.

Haberin Devamı

AA