Gündem İnternet arkadaşı, engelli kıza tecavüz etti

İnternet arkadaşı, engelli kıza tecavüz etti

Paylaş
İnternet arkadaşı, engelli kıza tecavüz etti

İnternet arkadaşı, engelli kıza tecavüz etti

Bursa’da 24 yaşındaki fiziksel engelli Seçil Ş., internette yazıştığı ve Bursa'ya çağırdığı Mehmet L. tarafından, komşusunun evinde tecavüze uğradı. Lisede okurken geçirdiği Wilson hastalığı nedeniyle yürümekte ve ellerini kullanmakta güçlük çeken genç kız, kendisini Mehmet L. ile internette tanıştıran ve evinde başbaşa bırakan komşusu 30 yaşındaki Meltem T. hakkında da, ‘Tecavüze yardım etmek’ suçundan şikayetçi oldu. Poliste verdiği ifadede, “Ben ekmek almaya gidince arkadaşıma tecavüz etmiş” diyen Meltem T., savcılık tarafgından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Merkez Osmangazi İlçesi nde oturan Meltem T. üç ay önce İstanbul’da oturan Mehmet L. ile internette tanışarak yazışmaya başladı. Bu kişiyle sohbet eden Meltem T., daha sonra Mehmet L.’yi üst kattaki komşusu ve yakın arkadaşı olan engelli Seçil Ş. ile internette tanıştırdı.

BURSA'YA DAVET ETTİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BUSMEK) kapsamında Bilgisayar Operatörlüğü ve işletmenliği Kursu’na katılan Seçil Ş., internette başlayan arkadaşlığını telefonla sürdürdüğü Mehmet L.’yi Bursa’ya davet etti. Bursa’ya gelen Mehmet L. ile görüşecek yerleri olmadığını söyleyen Seçil Ş., kendisini tanıştıran Meltem T.’ye, “Anne ve baban tatilde. Arkadaşım birkaç gün sende kalabilir mi?” diye sordu. Olumlu yanıt alan Seçil Ş. önceki gün İstanbul’dan gelen Mehmet L.’yi terminalden alarak, Meltem T.’nin evine getirdi.

Haberin Devamı

Kahvaltı sırasında Mehmet L., iddiaya göre kulağına “Bizi bir süre yalnız bırak” dediği Meltem T.’den ekmek almak için bakkala gitmesini istedi. Meltem T.’nin evden gitmesiyle Mehmet L., iddiaya göre Seçil Ş.'ye 3 kez tecavüz etti.

‘EVE GELDİĞİNDE KIZI BAYGIN BULDU’

Ekmek aldıktan sonra eve dönen Meltem T., Seçil Ş.'yi baygın buldu. Daha sonra evine dönen Seçil Ş., kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Mehmet L. ve yardımcı olmakla suçladığı Meltem T.’den şikayetçi oldu. ‘Tecavüze aracılık yapmak’ suçundan gözaltına alınan, ancak suçlamayı kabul etmeyen Meltem T. savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürüyor, polis tecavüzle suçlanan Mehmet L.’nin sahte isim kullandığı ihtimalini de gözönünde bulundurarak, şüphelinin kimliğini araştırıyor.

HÜZÜNLÜ HAYAT HİKAYESİ

Seçil Ş.'nin, belediye meslek edindirme kursunun internet sitesinde hazin hayat öyküsünü yazdığı ortaya çıktı. Lise ikinci sınıftayken Wilson hastalığına yakalandığını ve karaciğerinde oluşan bakır fazlalığı yüzünden yatağa mahkum olduğunu anlatan Seçil Ş., sitede şunları yazdı:

“Konuşamıyor ve yürümekte zorlanıyordum. Uludağ Üniversitesi’nde ve Cerrahpaşa’da yapılan çeşitli tedaviler sonucunda 2004 yılında kendimi toparladım ve lise eğitimimi dışarıdan tamamladım. BUSMEK’le eğitim hayatına başladığım 2006 yılında tanıştım. Hastalığım nedeniyle evde oturmaktan sıkıldım ve kurslara katılmaya karar verdim. Bilgisayar kursuna kayıt yaptırdım. Kursa başlayınca kendime güvenim arttı.”

Haberin Devamı

Selahattin BUDAKOĞLU/BURSA, (DHA)